DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 5 Travnik petar barbaricU ponedjeljak, 29. svibnja predstojnik HMI-a prof. dr. sc. Ivan Karlić te tajnica doc. dr. sc. s. Valerija Kovač posjetili su, na poziv rekotra mr. sc. don Željka Marića, Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku.
 
Rektor Marić je pozvao HMI da u prostoru KŠC-a održi jedan mariološko-marijanski znanstveni simpozij, a što su Stručni kolegij i Skupština HMI-a rado prihvatili. Rektor je velikodušno ugostio predstavnike HMI-a te im pokazao prostor KŠC-a kao i ostale lokalitete relevantne za simpozij. Dogovoren je datum i okvirni plan tema i sudionika simpozija, koji je potrebno konkretnije realizirati. 
 
Simpozij se planira održati u svibnju sljedeće, 2018. godine, u suorganizaciji Hrvatskoga mariološkoga instituta KBF-a u Zagrebu, KBF-a u Sarajevu, Franjevačke teologije u Sarajevu i KŠC-a u Travniku. Bit će to prvi mariološko-marijanski simpozij, koji će Hrvatski mariološki institut u svome četrdesetgodišnjem djelovanju održati na području Bosne i Hercegovine.
 
S. Valerija Kovač