DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 6 Vodice zborU nedjelju, 18.06.2017. hodočastili smo mi, pjevači crkvenog zbora župe Našašća sv. Križa, zajedno sa našom sestrom Lidijom i našim župnikom don Franjom u rodno mjesto naših časnih sestara

 

koje su radile u našoj župi: s. Krešimire, s. Marije i s. Lidije u Otok kod Sinja. Radosnog srca započeli smo naše hodočašće s molitvom i pjesmom. Upoznali smo mjesta oko Otoka i njihovu povijest te saznali da je naša sestra Lidija prije 25 godina napustila svoje rodno mjesto Jelašće kod Otoka da bi služila Gospodinu Isusu Kristu.

Sjećajući se svoga rodnog mjesta ispričala nam je sestra Lidija kako se puno toga promijenilo i da je Otok poznat po tome da ima puno duhovnih zvanja. Plodovi duhovnih zvanja su nastali zbog toga jer se u svakoj kući prakticirala obiteljska molitva. U crkvi sv. Luke slavili smo svetu Euharistiju koju je predvodio naš župnik don Franjo zajedno sa Otočkim župnikom fra Mirom. Liturgiju smo uljepšali stranim,domaćim kompozitorima kao i našim izvornim pučkim napjevima.

Upoznali smo župljane crkve sv. Luke i sa našim napjevima te ih pozvali u našu župu da kroz korizmeno-uskrsno vrijeme dožive bogatstvo izvornih napjeva.

Kao znak prijateljstva župi sv. Luke u Otoku darovali smo križ, koji je sa puno ljubavi izradio naš Josip Mateša Jole i sa njegovom pjesmom „Pobjeda je u znaku križa" posvjedočio je svoju vjeru i time ojačao nas na putu vjere.

Župnik župe sv. Luke fra Miro duhovito nas je primio i počastio sa ukusnim ručkom ( jučer letilo a danas na stolu ) i specijalitetom Cetinskog kraja, uštipcima, za koje možemo reći da su nam bili slatki i ukusni. Okrjepljenog duha i tijela upoznali smo staru crkvu sv. Luke i njezinu povijest.

Imali smo čast doživjeti rijeku Ovrlju koja se ulijeva u Rudu i Cetinu, te predivna mjesta kao iz bajke sa mnoštvom izvora i prekrasnih potočića i tako se sjetili kako je naš Gospodin velik i dobrostiv.

Nakon toga sestra Lidija odvela nas je u svoju rodnu kuću da upoznamo njeno rodno mjesto Jelašće i njene roditelje, brata i nevjestu.

Uživali smo u njihovom gostoprimstvu uz pjesmu i veselje u njihovom domu odakle se pruža predivan pogled na Cetinsko polje. Nakon toga radosnog i raspjevanog srca hodočastili smo Gospi Sinjskoj.

U svetištu Gospe Sinjske pozdravili smo našu nebesku Majku sa pjesmom „Srce Isusovo, I Marijo bez grijeha začeta). Župnik fra Perica Maslač upoznao nas je sa svetištem i sa njezinom povijesti. Imali smo vrijeme za molitvu i tišinu koju su mnogi od nas iskoristili da bi ispunjeni Duhom Svetim krenuli kući u naše Vodice i svojim obiteljima.

Zahvaljujemo našem nebeskom Ocu za ovo hodočašće koje je nas pjevače crkvenog zbora osnažilo u zajedništvu i ispunilo ljubavlju jedni za druge da bi i dalje pjesmom slavili Gospodina Isusa Krista.

članica zbora: Valentina Josipović