DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 6 Drnis vjerouciteljiU organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije 19. lipnja 2017. godine u prostorijama Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu održano je Županijsko stručno vijeće za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama. 

Tema stručnog skupa bila je „Izbor zahtjevnih biblijskih tekstova: analiza i prilagodba“. Vjeroučitelji su okupljanje započeli euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu koji je predvodio fra Damir Ćiro Čikara.

Molitvu na Županijskom stručnom vijeću predvodili su s. Klara Pavlović i vjeroučitelj Zvonimir Krakan, a pozdravne riječi dobrodošlice uputio je vjeroučitelj Marko Majetić, jedan od voditelja Županijskog stručnog vijeća.
 
Predavanje pod nazivom Izbor zahtjevnih biblijskih tekstova: analiza i prilagodba održao je don Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije. Predavač je kroz dva biblijska teksta o vjeri poganke Kanaanke (Mt 15) i susretu Isusa i satnika (Lk 7) vrlo zanimljivo predočio problem predrasuda, tolerancije, odnosa Židova prema strancima te vjeri Židova i apostola.
 
Primjere dobre prakse iznijela je s. Klara Pavlović, a pedagoške radionice Instrumenti samovrednovanja vjeroučitelja vodili su vjeroučitelji Marina Galić, prof. i Marko Majetić, prof.
 
Radni dokument „Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11). Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima“ prezentirale su vjeroučiteljice Tina Rožić, prof. i Petra Bralić, prof. nakon kojeg se razvila rasprava i diskusija o istom.
 
Vjeroučitelji su imali priliku i obići kulturne i povijesne znamenitosti grada Drniša.
 
Robert Šimić