DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 6 Podstrana vrticPU „Dječji vrtić Sveta Obitelj” osnovao je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije 1999. godine. Ovaj vrtić trenutačno pohađa 198 djece u centralnom objektu na Stupu, 15 djece u podružnici na Višnjiku i 17 djece u novootvorenom vrtiću u Zenici.
 
Osim što nastojimo djeci osigurati što bolje uvjete za sretno djetinjstvo te pravilan rast i razvoj, ujedno se trudimo i roditeljima odgovoriti na različite potrebe. Kako  bismo to postigli, od 2008. godine  preko Caritasovog projekta „Obiteljsko savjetovalište“ skrbimo i o 95 djece koja pohađaju produljeni boravak. Vrtić je stavljen u funkciju djeteta s raznovrsnim poticajima za igru, stvaralaštvo, istraživanje, učenje te cjeloviti razvoj individualnih potencijala djeteta u skladu s njihovim razvojnim potrebama s ciljem postizanja sretne, samopouzdane i cjelovite osobe. Ono po čemu je naš vrtić prepoznatljiv je humanitarni rad i poticanje želje za pomaganjem drugima još od najranije dobi. Stoga često imamo različite akcije pomoći koje realiziramo u suradnji s roditeljima, a pomoć pružamo različitim institucijama i pojedincima kojima je pomoć potrebna. Kako se dobro dobrim vraća, tako i mi imamo sreću da već četvrtu godinu ljetujemo s grupom djece iz našega vrtića u Kaštel Kambelovcu zahvaljujući dobročinitelju gospodinu Jošku Berket. 
 
Ove godine, 27.6.2017., smo u sklopu našega ljetovanja posjetili Dječji vrtić Brat Sunce u Podstrani, podružnicu centralnog vrtića u Šibeniku, čiji je osnivač Družba sestara franjevki od Bezgrješne. Izrazitu zahvalnost upućujemo sestrama, djelatnicama ovoga vrtića, na prekrasnom gostoprimstvu. Dojmila nas se himna vrtića koju su nam otpjevala djeca zajedno sa solisticom. Naša djeca su zajedno sa djecom iz vrtića Brat Sunce imali zajednički objed koji su pripremile sestre u samostanskoj kuhinji. Radost našoj djeci, uz neizostavni sladoled, bile su zajedničke društvene igre i međusobno upoznavanje. Vjerujemo i nadamo se kako će se djeca iz Podstrane , Splitske županije jednoga dana uputiti u Sarajevo kako bismo im mogli uzvratiti ovo gostoprimstvo. Jako smo sretni što smo mogli boraviti u vrtiću Brat Sunce i kroz ovu posjetu doživjeti sve ljepote života i rada ovoga vrtića. Nadamo se kako je ovo početak jedne uspješne suradnje između naših vrtića koja će obogatiti živote mnoge djece.   
 
Ravnateljica DV Sveta Obitelj s. Kata Ostojić