DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 8 Sibenik pastoral2U subotu 26. kolovoza 2017. pod vodstvom s. Valentine Mandarić u našoj Kući matici u Šibeniku održan je susret sestara vjeroučiteljica i pastoralnih suradnica naše zajednice.
 
Na susret se odazvalo deset sestara, dok nas je u pastoral uključeno ukupno osamnaest sestara. Ostale sestre iz opravdanih razloga nisu mogle sudjelovati.
 
Susret smo započele molitvom u našoj kapeli razmišljajući o Isusovu pozivu, koji je svakoj od nas po imenu uputio: s. Zdravka, s. Valentina, s. Krešimira, s. Irena, s. Benjamina, s. Mirjana, s. Mandica, s. Monika, s. Barbra, s. Renata, s. Klara, pođi za mnom… (Lk 9,59)! U dubokoj i iskrenoj šutnji srca svaka je od nas zahvalila Isusu na pozivu i ljubavi koju iz dana u dan doživljavamo, ali i priznanju da mi je sve darovano. 
 
Poslije molitve s. Valentina Mandarić održala je predavanje koje se temeljilo na četiri ključne riječi: očekivanje, mogućnosti, sposobnosti, ograničenja. Posvijestila nam je naše redovničko posvećenje i pastoralno djelovanje koje funkcionira kao zakon spojenih posuda. Što je moj redovnički život kvalitetniji i predaniji to će se odraziti i na moje djelovanje u pastoralu. Svaka od nas mogla je izreći koja su to njezina očekivanja, mogućnosti, sposobnosti, ograničenja redovničkog posvećenja, a koja pastoralnog djelovanja…? Sestre su u iskrenom i otvorenom razgovoru izrekle svoja mišljenja, i vjerujem jedna drugu obogatila ali i potakla na razmišljanje. 
 
Poslije podne predavanje je održala prof. Ivanka Petrović na temu: "Profesionalni integritet pastoralnih osoba". U našem profesionalnom integritetu važno je opažanje i samootkrivanje na putu prema vrijednostima. Važno je biti svjestan sebe i svoga integriteta. Hoćeš li upoznati Boga, nauči najprije upoznati samoga sebe.
 
Na kraju našeg susreta vrhovna poglavarica s. Zdravka Gverić zahvalila je s. Valentini i svim sestrama koje obavljaju najljepši i najzahtjevniji posao - naviještanje Božje riječi: „Svjesna sam da vam nije lako, ali želim vas ohrabriti i potaknuti da bez Krista ne možete ništa. Zato ne zaboravite sebe iz dana u dan poticati na iskreni susret s Kristom u molitvi kako bi se mlade djevojke po vašem radosnom služenju ohrabrile slijediti Krista u našoj redovničkoj zajednici. U vašim naporima, zahtjevima, ograničenjima i mogućnostima neka vas zagovara naša utemeljiteljica službenica Božja majka Klara Žižić.“
 
Tekst: s. Klara Pavlović
Foto: s. Mandica Starčević