DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 10 Zagreb zahvalnostJesen je vrijeme berbe plodova koji su dozrijevali na našim poljima, voćnjacima, šumama i drugdje u prirodi. Kršćanska je tradicija da se u ovo vrijeme zahvaljuje Bogu za sve te divne darove - među kojima posebno mjesto ima kruh. Kroz listopad upriličuju se i svečanosti: Dani kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje.
Tako je i u našoj župskoj crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku, 15. listopada 2017. održana sveta misa zahvalnica koju je predvodio upravitelj župe vlč. Vladimir Kerečeni. Učenicima iz osnovne škole Pantovčak pridružila su se i djeca iz našeg dječjeg vrtića Brat sunce, pa su zajedno izveli prigodne recitacije, igrokaz i pjesme koje su pripremili sa svojom vjeroučiteljicom s. Monikom i odgojiteljicama u vjeri s. Julijanom, s. Ružicom, tetama Marijanom i Anom. Sve je to popraćeno toplim zvucima sintesajzera pod ravnanjem gospođe Marijane Palić.
 
Razne košarice s kruhovima, pecivima i kolačima, nakon zajedničke molitve i zahvale Bogu za plodove zemlje, i „kruh naš svagdašnji“, blagoslovio je župnik. Nakon mise slijedilo je zajedničko druženje ispred crkve, uz čašicu razgovora i „degustaciju“ onoga što su pripremile mame i bake vrtićke i školske djece. 
 
Prigodom ove svečanosti posebno je bio zapažen i posjećen bogat stol s raznim kruhovima, kolačima, pecivima, lijepo pakiranim prirodnim mirisima lavande, mente, lovora, koje su pripremile mame, bake i školska djeca koja su to ovom prigodom  prodavala. Sav prihod namijenjen je onima koji oskudijevaju, djeci u misijama. Hvale vrijedna gesta koja je Bogu posebno draga a i nas čini sretnima.
 
S. Ružica Nimac