DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 10 Sibenik djevojkeSusreti mladih u organizaciji Družbe sestara franjevki od Bezgrješne (s. Renate, s. Barbre i s. Klare) u ovoj školskoj godini započeli su u subotu, 21. listopada 2017. duhovnom obnovom djevojaka.
 
Susret je okupio više desetaka djevojaka iz dvadeset župa Šibenske biskupije. Naslov susreta ’’Kako jedna svića je sijala – neka svijetli (i) svjetlost vaša’’ kombinacija je Isusovih riječi zapisanih u Matejevu evanđelju (Mt 5,16) i bilješke koja je o Službenici Božjoj majci Klari Žižić zapisana u Knjizi od uspomene. 
 
Kroz igre, molitvu, predavanja, radionice i šutnju djevojke su upoznavale stvarno i simbolično značenje svjetlosti u Bibliji i životu svetaca, produbljivale svoju zahvalnost za dar svjetla i svijetlih primjera života i vjere, otkrivale snagu svjetla u osobnom životu i jačale spremnost biti svjetlo drugima. 
 
Susret je završen euharistijskim klanjanjem zahvalnosti za primljene darove i za što skorije proglašenje majke Klare blaženom. Zahvaljujući dobroti fra Ivana Penave nije izostalo niti svjetlo odrješenja u sakramentu pomirenja.
 
 
Tekst: s. Renata Azinović
Foto: s. Barbra Čavlina