DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 10 Podstrana dani kruhaDana 26.10.2017. smo u našem vrtiću proslavili Dane kruha. Od samog jutra je naš vrtić zamirisao,
 
počeli su pristizati razna peciva i kruh što su djeca zajedno sa svojim roditeljima pekli u njihovim domovima. Bili su izrazito ponosni na svoj kruh i roditelji i djeca. Sav taj kruh i raznorazna peciva smo odnijeli u našu dvoranu pored kapelice. Tamo smo se okupili u 10:30h, tu su bila djeca iz svih odgojnih skupina i njihove odgojiteljice i roditelji koji su uspjeli doći. Najveće uzbuđenje je nastupilo kada je u dvoranu ušao naš don Ivica Barišić.
 
Za sve njih smo pripremili malu priredbu, prva je nastupila mlađa odgojna skupina s igrokazom „Zahvala Bogu za sve stvoreno“, te srednja odgojna skupina sa svojom recitacijom „Mlin“ i igrokazom/pričom „Mala crvena koka“, zatim starija odgojna skupina. Djeca su prvo otpjevala pjesmu „Isuse volim te“, no na iznenađenje svih, djeca su je otpjevala i na afrički jezik usporedno sa znakovnim pokretima. 
 
Djevojčica Jelena Puljak je u našem zboru u Župi Gospe od Zdravlja zajedno sa starijom djecom i časnom sestrom Augustinom Vukančić učila istu pjesmu, te je to svoje znanje prenijela na svoje prijatelje iz skupine i nas odgajateljice. Bilo je predivno gledati ih i slušati ih. Zatim su recitirali recitaciju „Pekar“ i zapjevali „Kruh naš svagdašnji“.
 
Nakon toga je naš don Ivica Barišić rekao svima par riječi: „Zahvaljivanje ide najprije Bogu, pa svima onima koji nam na čine dobro. Sad na Dan kruha nam se daje prilika da više razmišljamo kako se ponašamo prema darovima;  jesam li zaboravio da su Božji!? Sve je dar od Boga, nitko sebi nije dao darove, kupiti možemo odijelo, namještaj, mobitel, ali oči, uši, lice, dušu, to nismo kupili, to nam je darovao On, koji je viši od nas. I ne zaboravimo tri čarobne riječi.. Bez njih smo svi prazni, nezadovoljni.“
 
Zatim smo se zajedno pomolili, te je blagoslovio kruh i sve nas prisutne u dvorani. Djeca su taj blagoslovljeni kruh s užitkom jela i svatko je ponio mali dio doma, i blagoslovljenog kruha i blagoslova na današnji dan i sreće i ljubavi.
 
Matea Brnić- Levada, odgojiteljica