DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 Grljevac NikolaDana 6. prosinca 2017. u prepunoj crkvi Gospe od Zdravlja u Podstrani održana je priredba djece našega Dječjega vrtića Brat Sunce iz Podstrane.
Prije samih izvedbi dječjih točaka prisutne je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu voditeljica vrtića časna sestra Ljilja Stipić. Potom je župnik don Ivica Barišić uputio par riječi roditeljima i djeci. Pozvao je roditelje da se u ovom svetom vremenu najradosnijeg iščekivanja usredotoče na duhovnu stranu Božića i da sa svojom djecom pronađu zajedničko vrijeme za molitvu. Naglasio je kako u ovom vremenu iščekivanja, obraćenja i nade treba uživati u sitnicama i u svojim obiteljima radosno i u zajedništvu dočekati rođenje Božića.
 
Nakon toga predstavila su se sva djeca s pjesmom Ide sveti Nikola uz pratnju časne sestre Augustine Vukančić na harmoniju. Nizale su se potom recitacije, igrokazi i pjesme koje su izvodila djeca svih odgojnih skupina.  Lijepo je bilo osjetiti sav taj trud i volju koju su djeca iskazala marljivo vježbajući sa svojim odgojiteljicama i pripremajući se da ova priredba bude ovako fantastična.
 
Vrhunac večeri je bio ulazak Svetoga Nikole koji je u pratnji djece anđela došao s punom torbom poklona. Na licima djece vidjelo se iznenađenje i oduševljenje. Svečani ulazak posebnoga gosta uveličao je i „tata“ Ante Perišić koji je svirao bubnjeve.
 
Posebno oduševljenje roditelja i Svetoga Nikole izazvala je dječja izvedba pjesme Isuse, volim te. Naime, naša časna Augustina Vukančić je ovo ljeto bila u misijama u Africi i vrativši se, podijelila je svoja iskustva s djecom; naučila ih je pjevati tu pjesmu na afričkom jeziku. Veliki pljesak je zaslužila i djevojčica Jelena Puljak koja je pjevala i uz pokret izvela pjesmu.
Na samome kraju uslijedilo je druženje sa Svetim Nikolom i dijeljenje poklona za svu djecu vrtića.
 
Jelena Vrdoljak, prof.