DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 12 Sibenik biskupTradicionalni adventski susret redovnica Šibenske biskupije s ocem biskupom mons. Tomislavom Rogićem održan je na drugu nedjelju došašća, 10. prosinca, u našoj kući matici u Šibeniku.

Događaj je to kojim redovnice različitih zajednica uvijek iznova čine vidljivim svoje međusobno zajedništvo i ujedinjuju svoje molitve za Isusov dolazak u ovaj svijet i ljudsku obitelj. Molitveni dio susreta, koji su pripremili mons. Rogić i s. Renata Azinović, bilo je euharistijsko klanjanje i molitva za malenost kako bi Božja utjelovljena Riječ po njima donosila plodove pravde, svjetlosti, radosti i mira.

"Kada Bog dolazi na svijet, on želi po nama doći. Ne dođe li po nama, u čemu je smisao našega života? Ne dođe li po nama, tko smo mi uopće?'", bilo je molitveno pitanje redovnica. Svojevrsni odgovor i svoju molitvu mons. Rogić temeljio je na primjeru proroka Izaije i Ivana Krstitelja koji pozivaju na pripravljanje puta Gospodinu. Istaknuo je da dolazak Isusa Krista i pripravljanje puta za Njegov dolazak nije tema samo došašća, nego glavna tema cijeloga ljudskog života. To znači "željeti da u meni ne bude zapreka za susret s Kristom; željeti da moje srce prepozna Božju ljubav kojom me je Bog u Kristu uzljubio; da u meni ne bude tvrdokornosti", istaknuo je mons. Rogić i pozvao na "omekšavanje" u vremenu došašća kako bi susret s Kristom bio potpun. Susret je završio zajedničkom okrjepom i druženjem na kojem su sestre razmijenile Božićne čestitke, a s. Jakica Vuco je, u ime svih redovnica Biskupije, čestitala Božić ocu Biskupu.

Tekst: s. Renata Azinović

Foto: s. Barbra Čavlina