DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 BozicŽelite li dobro proslaviti Božić? Nađite načina da budete nekome suputnikom i supatnikom i, ako je moguće,razveseliteljem. Možda će to biti baš i bespomoćnom šutnjom. Ali ako mognete, pronađite načina da tobude - a da nikome ne smetate-djelom. Možda je to netko vama najbliži!
fra Bonaventura Duda
 
Drage sestre!
 
Slavlje Božića jest događaj u kojem gledamo Boga tako blizu da postaje Dijete - Sin Božji, čijem se rođenju raduje nebo i zemlja.Evanđelje ga predstavlja kao "Sina Svevišnjega", čije je ime Isus, Spasitelj (Lk 1,31-32). Svojim rođenjem od Majke Marije vazda Djevice, Isus je došao i iznova dolazi otkriti nam lice Boga koji je Ljubav, Boga koji je Svjetlo, Boga koji ljubi svakog čovjeka,Boga koji nije došao osuditi nego spasiti, izliječiti i sve obnoviti.Sama Božja Riječ nam svjedoči da smo ljubljeni i spašeni. Ta istina neka uvijek bude razlog naše radosti.
 
Božić nam je dar i zadatak. Osobni susret s Isusom poziv je na susret međusobne ljubavi i zajedništva. "Istinska vjera u utjelovljenoga Sina Božjega neodvojiva je od sebedarja, od pripadnosti zajednici, od služenja, od pomirenja s drugima. Sin Božji nas je, u svojem utjelovljenju, pozvao na revoluciju nježnosti." (Papa Franjo, Radost evanđelja, 88).
 
U ovim svetim danima, zastanimo pred jaslicama, otvorimo vrata svoga srca Novorođenom Isusu. Osluškujmo Njegove riječi i dobit ćemo odgovor na naša pitanja. Molimo Isusa da nas prosvjetli i oduševi da u svgdašnjem životu njegove riječi provodimo u djelo, jer ljubav na djelu više je od samih riječi.
Budimo osjetljivi za ljude u duhovnoj i materijalnoj potrebi. Potrebna im je naša pomoć, molitva, podrška i razumjevanje. 
 
Drage sestre! Zahvalne za dar Isusa, molimo da Njegovo svjetlo i mir iz betlehemske noći trajno prebiva u našem srcu, u srcu svakog čovjeka, naših obitelji, Crkve i Domovine. 
 
S ovim željama svim sestrama, prijateljima, čitateljima i dobročiniteljima Družbe od srca želim 
 
RADOSTAN BOŽIĆ
I BLAGOSLOVLJENU NOVU 2018. GODINU!
 
s. Zdravka Gverić
vrhova poglavarica