DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 2 Karlovac misijeU Karlovcu se 18.-25. veljače 2018. održavaju Franjevačke pučke misije. Projekt je to Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, započeo 2014. s krovnim geslom ''Danas mi je boraviti u tvojoj kući''.
 
Njihov je cilj franjevačku karizmu donijeti u domove i institucije, na ulice i trgove; izaći u susret svima koji to prihvaćaju i žele, osobito distanciranim kršćanima, i pokazati im da Krist nije zatvoren u crkvama i samostanima, nego i danas traga za 'onima koji su Njegovi' kako bi ih doveo Ocu.
 
Uz dvanaestoricu braće redovnika, prvi put su u pučkim misijama (prva tri dana) sudjelovale i sestre redovnice: s. Dijana Lončarek i s. Marija Pia Tadijanov iz Družbe milosrdnih sestara svetoga križa te naše sestre Barbra Čavlina i Renata Azinović. 
 
Misije su započele u nedjelju, u crkvi Presvetog Trojstva, Svetom Misom koju je slavio mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup. Tijekom misnog slavlja, mons. Šaško je blagoslovio misionare i podijelio im 'poslanje' za ove misije.
Dani su bili ispunjeni intenzivnim duhovnim sadržajima u crkvi, ali i susretima s djecom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, studentima, karlovačkim obiteljima, prvopričesnicima, štićenicima brojnih udruga, vatrogascima, beskućnicima, bolesnicima, braniteljima i udrugama proizašlim iz domovinskog rata, s gospodarstvenicima, predstavnicima gradske i županijske vlasti, kao i slučajnim prolaznicima na ulicama i trgovima. 
 
Svi su ti susreti poslužili da se u jednom neformalnom i prijateljskom druženju, u razgovoru i slušanju, predstavi i iznova otkriju ljepota i radost života u Isusu Kristu, da se intenzivnije razmišlja o kršćanskim vrednotama i produbi osobna vjera kako samih misionara, tako i onih kojima su poslani.
 
Tekst: s. Renata Azinović
Foto: Facebook franjevci Karlovac – župa Presvetog Trojstva