DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2018 9 Karlovac MKlaraU petak, 21. rujna, u našoj smo župi Presvetoga Trojstva u Karlovcu obilježlili Dan majke Klare Žižić, dan kada je utemeljiteljica hrvatske redovničke zajednice "Družbe sestara franjevki od Bezgrješne" rođena za Nebo.

Naše smo slavlje započeli najuzvišenijim činom svete mise na nakanu proglašenja blaženom Službenice Božje majke Klare Žižić, koju je predslavio p.Krunoslav Albert i fra Marino Kuzminski Na istu nakanu naša se vjernička zajednica svakog 21. u mjesecu okuplja na svetoj misi i svečanom euharistijskom klanjanju. Na početku svete mise čitali smo molitve i zahvale vjernika koji su se usrdno molili našoj majci Klari te u svojim potrebama bili uslišani, što nas je još više potaknulo da i sami s pouzdanjem stavimo svoje potrebe pod njezin moćni zagovor. Nakon svete mise vjernicima su podijeljene male svijeće sa slikom i molitvom Službenici Božjoj te poticajnom mišlju: „Kako jedna svića je sijala“. Nakon gozbe za stolom Jaganjčevim, uslijedila je zakuska i druženje u prostorijama samostana.

Službenice Božja, Majko Klaro, neka i u nama zasjaji svjetlost Kristova da možemo hoditi tvojim putem!

Romana Sladić

Fotogalerija se može pogledati na našem facebook-profilu: https://web.facebook.com/photo.php?fbid=10214893716450791&set=pcb.10214893766932053&type=3&theater