DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 9 Grljevac vrticU petak, 21. rujna 2018., održano je predavanje na temu „Dijete, roditelj i odgojitelj u trokutu koji povezuje i obvezuje“ za roditelje i odgajatelje DV „Brat Sunce“.
Prije samog predavanja roditelje i djelatnike pozdravila je s. Ljilja Stipić. Gost večeri bila je mr. sc. s. Kata Ostojić, članica Družbe školskih sestara franjevki provincije Svete Obitelji sa sjedištem u Hercegovini. Sestra Kata Ostojić ravnateljica je Caritasovih vrtića „Sveta Obitelj“ u Sarajevu i Zenici. Doktorant je odgojnih znanosti, a u svom pedagoškom djelovanju posebnu pažnju posvećuje odnosu dijete – roditelj – odgojitelj. 
 
Predavanje koje je održano za roditelje i odgajatelje DV „Brat Sunce“ imalo je za cilj naglasiti kako je za postizanje kvalitetne suradnje potrebno vrijeme i trud i odgojitelja i roditelja, a sve za dobro svima nama najdragocjenijeg djeteta. Partnerstvo između roditelja i odgojitelja je jedan od najčešćih i najvažnijih odnosa u odgojno-obrazovnom radu vrtića. 
 
Moderno društvo i tehnološki razvoj, kao i sve češći razvodi, usamljenost i odbačenost oblikuju našu djecu koja se nalaze u najosjetljivijem razdoblju svog razvoja. Zbog toga je od izuzetne važnosti tkati dobre veze između roditelja, odgojitelja i samog djeteta, naglasila je s. Kata Ostojić.
 
Ovakva predavanja i načini suradnje s roditeljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima osnažuje naše pedagoško djelovanje i stvara ugodnu i sigurnu okolinu za razvoj svakog djeteta.
 
Tihana Dell'Orco