DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 10 Podstrana dani kruha…crni, bijeli ili polubijeli,
da nema kruha, što bi smo jeli…
 
Što je kruh? Kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom uz dodatak kuhinjske soli, ili šećera, masnoća, jaja i sredstva za dizanje tijesta.
 
23.10.2018. godine obilježili smo Dane kruha u dječjem vrtiću Brat Sunce, Podstrana. Već od samog jutra pristizali su roditelji s djecom, donoseći topla i mirisna peciva, kolače i kruh, s velikom radošću. U zraku se osjećala mala količina nervoze, ali ponos zbog prisustva roditelja na priredbi, nadjačao je druge emocije. Vrlo brzo, na vrata je pozvonio i naš župnik – don Nikola Mihačić, koji je srdačno pozdravio svu djecu u vrtiću.
 
10:20h je i lagano smo se uputili prema dvorani koja se nalazi pored samostanske kapele. Ulaskom u dvoranu, djeca i tete su bila vidno oduševljena odazivom roditelja. Smjestili smo se i kreće prva točka naše priredbe – igrokaz „Ostvareni san“ mlađe odgojne skupine. Sljedeća točka je također bila igrokaz, pod nazivom „Djedova pogača“, srednje odgojne skupine. Posljednji nastup odradila su djeca starije odgojne skupine koja su recitirala „Vodenicu“, te otpjevala pjesme „Kruh naš svagdašnji“ i „Samo je jedna Marija“. Trud naše dječice, kao i odgojiteljica, nagrađen je velikim pljeskom i ovacijama. Pri završetku priredbe, don Nikola je započeo molitvu, te blagoslovio donesenu hranu, koju smo potom i blagovali. Djeca su se pozdravila s roditeljima i vratila u svoje skupine. Uslijedio je razgovor o dojmovima s priredbe, ali i likovni izraz o doživljenom.
 
Odgojiteljica Petra Perčić