DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 11 Grljevac siromasiPo uzoru na majku Klaru Žižić, u četvrtak 15. 11. 2018., odgojiteljice DV "Brat Sunce" u Podstrani, u suradnji s roditeljima organizirale su humanitarnu akciju za beskućnike udruge Most u Splitu.
Udruga Most je nevladina organizacija s lokalnim, regionalnim i nacionalnim djelovanjem koja na vrijednostima volonterskog rada, humanosti, solidarnosti, poštivanju različitosti i ljudskih prava pruža konkretnu pomoć potrebnima. Također podiže kvalitetu života djece, mlađih građana i drugih kategorija. Cilj humanitarne akcije je produbljivanje empatije za druge. Roditelji su se rado odazvali u humanitarnoj akciji, donoseći higijenske te prehrambene potrepštine u prostorije vrtića. Vidjevši količinu donesenog, pojedinim roditeljima su i oči zasuzile, a djeca su bila ponosna. Oni su trčeći odnosili vrećice u službeni automobil samostana, koji je navečer oko 19h, odvezla sestra Tihoslava Božić-Šnikić u udrugu Most. Roditelji naše djevojčice Petre, Josipa i Dinko Nikolić, su pripremili toplu večeru za beskućnike i odnijeli ju u udrugu. 
 
Učeći djecu o našoj utemeljiteljici majci Klari Žižić, čija je misija bila briga o siromasima, želimo poticati djecu i roditelje na solidarnost. 
 
Ovim putem želimo zahvaliti svima na velikom odazivu i velikim srcima. Neka ova i svaka druga humanitarna akcija bude svima motiv za osobnu i opću izgradnju ljudskih vrijednosti.
 
Odgojiteljica Petra Perčić