DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 11 Grljevac vrticU našem DV Brat Sunce, 29. 11. 2018. godine, održao se stručni skup odgojiteljica DV Mali Isus i DV Brat Sunce, predvođen pedagoginjom s. Mirjanom Kutlešom.
Na samom početku, kao domaćin skupa, dobrodošlicu nam je izrazila voditeljica podružnice s. Ljilja Stipić. Prvi dio se odnosio na izlaganje prezentacija odgojiteljica. 
Razvoj odgojno obrazovne prakse i kurikuluma vrtića treba shvatiti kao kontinuirani proces. Vrtić se transformira u organizaciju koja neprestano samu sebe organizira i osmišljava, pa unapređenje odgojno obrazovne prakse u njemu postaje proces stalne evolucije.
 
U drugom dijelu skupa, izlaganje je održala posebna gošća- Ecija Budić, odgojitelj mentor iz DV Dobri, na temu "Partnerstvo s obitelji". Naime, obitelj i vrtić su dva temeljna sustava u kojem se dijete rane i predškolske dobi razvija i raste, zadovoljava svoje osnovne potrebe, stječe prve spoznaje o sebi i svijetu oko sebe. Stoga je partnerstvo s roditeljima viša razina suradničkih odnosa u kojem roditelji i odgojitelji imaju zajednički cilj.
 
Skup smo završili čašćenjem, koje nam je organizirala naša kuharica s. Jelena Erak.
 
Odgojiteljica Petra Perčić