DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2018 12 Glas Koncila„Pripremajući vjernike za svetkovinu Kristova dolaska na ovaj svijet, kroz nedjelje došašća odnosno kroz biblijska misna čitanja provlači se tema Kristova drugog i konačnog dolaska.

Oduvijek je ta tema privlačila pozornost. Ta kako i ne bi? ‚Bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od strana i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega…‘ (Lk 21,25-27). Tko bi na te riječi ostao ravnodušan?

No što vjera u drugi Kristov dolazak zapravo znači? I zašto se pripremajući se za liturgijski spomenčin Božića kao prvoga Kristova dolaska govori o drugome? Odgovore na ta pitanja pomogla nam je dati s. dr. Valerija Kovač, docentica dogmatske teologije na KBF-u u Zagrebu.“

Tim uvodnim riječima najavljen je razgovor sa s. Valerijom Kovač o pitanjima vezanima uz Kristov dolazak u slavi na kraju vremena, koji se može pročitati u novom broju Glasa Koncila od 9. prosinca 2018.