DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 12 BezgresnaDrage sestre!
U vremenu smo došašća, pripreme za slavlje Isusova rođenja. Pred očima nam je Bezgrješna djevica Marija, od vijeka odabrana za Majku vječnoj Riječi-Isusu koji  je došao i iznova dolazi u ovaj svijet.   
Usmjerimo pogled na Mariju, koja ponizna srca iskazuje hvalu Gospodinu: "Veliča duša moja Gospodina, (...) velika mi djela učini Svesilni". Hvalospjev je to Marijine vjere,  predanja i odaziva Božjem pozivu da je postala posrednicom  i suradnicom u Kristovu djelu otkupljenja svijeta. 
 
Ovo su dani u kojima nas Riječ Božja posebno potiče da zajedno s Marijom slušamo, razmišljamo i budno sudjelujemo u događajima Kristova Utjelovljenja i ponovnog dolaska.  Bezgrešna je put koji nas vodi k Isusu, uči nas istinskoj poniznosti, poslušnosti, potpunom predanju i povjerenju Gospodinu. 
 
U hodu iščekivanja  i susreta s Gospodinom,  molimo Bezgrješnu da nam  isprosi milost da  praznine u našem  srcu  i djelovanju  ispunimo žarkom molitvom, ljubavlju, praštanjem, osjetljivošću za potrebe bolesnih, siromašnih, onih  kojima je najpotrebnija pomoć, ne samo materijalna već i  duhovna.   
 
Drage sestre, slaveći svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, s vama se radujem i molim da Ona  svakoj  od nas i cijeloj  Družbi bude  trajno nadahnuće i putokaz u nasljedovanju Krista.  
 
Svakoj osobno i svim zajednicama naše Družbe izražavam srdačne čestitke i pozdrave sa svim sestrama iz  Kuće matice.   
 
Vaša s. Zdravka Gverić, vrh. poglavarica