DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 12 Grljevac NikolaU ponedjeljak 10.12.2018. u našoj župnoj crkvi Gospe od Zdravlja, upriličili smo program dočeka svetom Nikoli.
Sveti Nikola se rodio oko 270. godine, na južnoj obali Male Azije u lučkom gradu Patari. Samo ime Nikola znači "onaj tko pobjeđuje". Njegovi roditelji su se zvali Ana i Eufemije. Bili su bogati i pobožni trgovci i veliki dobrotvori. U svojoj mladosti, Nikola je postao svećenik. Ubrzo nakon smrti svojih roditelja, naslijedio je veliko bogatstvo. Sve što je posjedovao, podijelio je siromašnima, a do dana današnjega Nikola na poseban način daruje djecu. 
 
S velikim nestrpljenjem, radošću ozarenim licima, kako djece, tako i odraslih, započeli smo program bogat sadržajem. Na samom početku sve nazočne pozdravila je voditeljica vrtića s. Ljilja Stipić. Roditeljima je uputila veliku zahvalu na ukazanom povjerenju upisivanja svoje djece u naš vrtić. Riječi zahvale uputila je i odgojiteljicama na njihovoj ljubavi, nesebičnosti i požrtvovnosti u radu s djecom i roditeljima, a potom i našem župniku don Nikoli Mikačiću. Don Nikola je također pozdravio sve nazočne i završio svoj govor molitvom.
 
Program je započeo pjesmom "Isuse, Isuse" koju je pjevala starija odgojna skupina, uz pratnju odgojiteljice Adriane Kosor na klavijaturama. Uslijedila je mlađa odgojna skupina s recitacijom "Crveno i bijelo", te izvedbom plesa uz pjesmu "Christmas tree". Potom su nam se predstavila djeca srednje odgojne skupine, koja su odglumila igrokaze "Sv. Nikola u šumi" i "Nebeski igrokaz", te recitirala "Dragi sveti Nikola". 
 
 Pred sami dolazak sv. Nikole, starija odgojna skupina je izrecitirala "Čekamo te Niko sveti", potom su djevojčice plesale "Kišni ples" i otpjevali pjesmu "Čokolade i bomboni". U međuvremenu su se odgojiteljice i roditelji spremali za izvedbu igrokaza "Sreća je dijeliti". Djeca su bila ponosna na ovu točku, koju su uzvanici pozdravili velikim pljeskom. Sve odgojne skupine su se stacionirale pored klavijatura te započeli pjesmu "Evo ga, stiže nam" i u tom trenutku ulazi Sveti Nikola.
 
U čast svetom Nikoli, starija odgojna skupina recitirala je "Dragi naš dobri sveče", a zatim izvela ples "Mornari".  Sveti Nikola je djeci podijelio poklone i slikao se s njima, i svi su sretni i ispunjeni išli svojim kućama.