DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 12 KninDrugu nedjelju došašća išli smo u kraljevski grad Knin na poziv fra Maria Leme. U samostanu sv. Ante Padovanskoga srdačno nas je dočekao župnik i gvardijan fra Marko Duran sa braćom koja zajedno s njim djeluju, magistar novaka fra Ivan Režić i franjevački novaci s Visovca.
 
Zajedno smo se uputili u crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta gdje nas je fra Mario proveo i rekao o životu crkve, i vjernicima koji se odazivaju na svim misama u lijepom broju. Misno slavlje predslavio je fra Ivan Režić u koncelebraciji sa fra Ivanom Šimuncem. Na samom početku obratio se župnik fra Marko, sve nas pozdravio i predstavio rekavši kako smo mi prva izvorno hrvatska redovnička zajednica. U svojoj propovijedi fra Ivan je istaknuo da nam je potrebno stalno obraćenje, trijeznost života i da Isusa ne možemo čuti u buci ovoga svijeta već u tišini srca. 
 
Na samom kraju uslijedilo je svjedočanstvo dvojice novaka, zatim je s. Ljilja Stipić ukratko rekla o povijesti naše Družbe i ujedno se nadovezala o svom duhovnom pozivu. Potom je i s. Mirna Bilandžić kazala kako je osjetila Božji zov i odazvala se krenuvši u našu zajednicu. 
 
Druženje se nastavio u samostanu za zajedničkim stolom gdje smo nahranili "brata magarca" uz spontani razgovor, smijeh i pjesmu. Zaključili smo da ovakvi susreti ne smiju prestati, nego da trebamo nastaviti i dalje zajedno duhovno surađivati. Radosne i obogaćene krenule smo u Podstranu s našom kućnom predstojnicom s. Imeldom Pešić.
 
s. Jelena Erak