DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2018 12 Grljevac humanitarnaPunim nazivom „Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta, Centar za nerođeni život - Betlehem“ sa sjedištima u Karlovcu i u Svetom Petru u Šumi (Istra),

osnovao je katolički svećenik i redovnik- pavlin, otac Marko Glogović, uz pomoć svoje subraće pavlina te brojnih prijatelja i molitelja. Centar ima karakteristike jednog duhovnog pokreta, a djeluje dozvolom biskupa Porečko-Pulskog Msgr. Ivana Milovana, od 15. 9. 2004. (Gospa Žalosna). Službenom je Udrugom postao 13. 5. 2008. (Gospa Fatimska). Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM, a 8. 12. 2004. osnovana je prva molitvena zajednica za nerođene i blagoslovljena prva (od četiri postojeće dosad) kapela Marije Majke Nerođenih, u Sv. Petru u Šumi. "Betlehem“ je nevladina i profitabilna Udruga, kojoj je cilj molitvom, savjetom, žrtvom i na svaki drugi kršćanski način pomoći,da se djeca određena za pobačaj spase.

I ove godine, odgovorili smo na srdačan poziv iz udruge "Betlehem". U suradnji i pratnji roditelja, našli smo se ispred vrtića u popodnevnim satima. Krenuli smo put Kaštela.  Po dolasku, ljubazno nas je dočekala voditeljica udruge. Djeca su se pripremila i čekala najavu za nastupe. Nakon uvodne riječi i molitve patera Glogovića, došao je red na našu prvu plesnu točku - "Ples na kiši", a potom i drugu - "Hrvatski mornari". Svi posjetitelji velikim su pljeskom i oduševljenjem popratili izvedbe.

Završetkom cjelokupnog programa, započelo je čašćenje i ugodno druženje. Roditelji su bili sretni i ponosni, kao i mi odgojiteljice. Vratili smo se kući bogatiji za lijepo iskustvo.

Petra Perčić, DV Brat Sunce, Podstrana