DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2018 12 Bozic cestitkaEvo, danomice se ponizuje, kao kad je sišao s kraljevskih prijestolja u krilo Djevice; danomice dolazi k nama u poniznom obličju; danomice silazi iz krila Očeva na oltar po svećenikovim rukama. (Sv. Franjo, Opomena 1)

Ispunjeno je vrijeme došašća - vrijeme pripreme i radosnog iščekivanja Isusova rođenja. Božić je najdraža i najljepša riječ koja u nama budi osjećaje posebne radosti, jer nam dolazi vječni Bog u Djetetu Isusu, rođenom od ponizne Djevice Marije u siromaštvu betlehemske štalice.

Božić je istina i trajni znak da se u rođenju Isusa ispunila objava Boga na zemlji. Njegov tjelesni dolazak navijestili su proroci "da će ljudi vidjeti Boga i da će on živjeti s njima na zemlji. On će čovjeka spasiti i pomilovati... I on će učiniti da mu služimo u svetosti i pravednosti cijeli svoj život, da bi čovjek u jedinstvu s Božjim Duhom došao u Očevu slavu". (Sv. Irenej, biskup)

Rođenje Isusa je razlog naše radosti, jer On je jedini put koji nas vodi Ocu nebeskom. U Božićnoj noći i božićnim danima neka se dogodi osobni susret s Novorođenim Isusom. Zaustavimo se pred jaslicama, molimo, razmišljajmo, divimo se i klanjajmo otajstvu Božje ljubavi i poniznosti.

Molimo Isusa da svojom ljubavlju poveća našu ljubav, vjeru i predanje. Neka nas čuva od mlakosti i ravnodušnosti koja zasjenjuje pogled i otvorenost za susret s drugima, u njihovim radostima, nadama, bolima i tjeskobama.

Drage sestre, neka slavlje Božića u našim zajednicama bude izvor prave radosti, međusobne ljubavi, mira i praštanja. Molimo da mir i svjetlo Božića dođe u sve naše obitelji, domovinu i cijeli svijet.

RADOSTAN BOŽIĆ, BLAGOSLOVLJENU I SRETNU NOVU 2019. GODINU!

Od srca Vam želi vam

s. Zdravka Gverić, vrh. poglavarica