DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 03 Zagreb JosipU našem smo vrtiću proslavili dan očeva, 20. ožujka, dan nakon obilježavanja svetkovine Isusova zemaljskog oca Josipa, tog pravednog sveca, zaštitnika Crkve, naše domovine, ali i svih naših malih obitelji.
 
U svjetlu Josipove pravednosti koja se očituje u razboritosti, strpljivosti, razumijevanju i milosrđu, na nama je očevima da te vrijednosti živimo i prenosimo na svoju djecu. 
 
Naša nas djeca često uz igru i veselje spominju tih naših očinskih uloga, a to su učinili i ovaj put čestitajući nam Dan očeva na svoj način. Priredivši nam predivnu priredbu uz veliku pomoć svojih odgojiteljica, kroz divne recitacije, plesne točke i pjesme prenijeli su nam svoje poruke ljubavi i zahvale.
 
Na jedinstven je način mons. Zlatko Koren, župnik susjedne nam crkve Sv. Blaža tijekom euharistijskog slavlja također prenio i svoju čestitku. Sličicom iz svog života čestitao nam je na samoj činjenici što smo postali očevi, ali i poslao poruku što očinska uloga znači u životu.
 
Djeca i roditelji sudjelovali su u euharistiji scenskim prikazom ljubavi, molitve, opraštanja, zajedništva i služenja kao pet važnih misli koje grade Srce obitelji i bez kojih obitelj nije kompletna. To su nam srce djeca uz pomoć svojih odgojiteljica i vizualno izgradila u kolaž kako bi još bolje osvijestili i živjeli te vrijednosti. 
 
Hvala mons. Korenu, hvala sestrama i odgojiteljicama, hvala roditeljima i najveća hvala našoj dječici koja su nam pružila, darovala najljepšu čestitku i trenutke ponosa svim očevima i roditeljima uopće.
 
Izrazi sreće na licima naše djece koja su nam uručila poklone s puno ljubavi, napravljene samo za nas očeve, potvrđuju koliko im je značilo što su ovo pripremili za nas te da je ovo druženje na Dan očeva zasigurno bilo kvalitetno provedeno vrijeme i zajedništvo koje gradi Srca naših obitelji. 
 
tata Ivan