DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 03 Podstrana radionicaObitelj i vrtić su dva temeljna sustava u kojem se dijete rane i predškolske dobi razvija i raste, zadovoljava svoje osnovne potrebe, stječe prve spoznaje o sebi i svijetu oko sebe, uči o komunikaciji i odnosima, suživotu, zajedništvu, toleranciji, razvija svoje potencijale i stječe spoznaje i vještine prijeko potrebne za čitav život.
 
Stoga je nužno osigurati izravnu, kvalitetnu i ohrabrujuću komunikaciju među njima, kako bi informacije o djetetu mogle nesmetano i dvosmjerno cirkulirati. 
Dana 03.04.2019. god. , održali smo Uskrsnu radionicu u jutarnjim satima. 
Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista. Već u 4. st. kršćani su započeli jedan od najstarijih uskrsnih običaja, a to je paljenje svijeće. 
U 13. st. kršćani usvajaju jaja kao uskrsne simbole i daju im novo značenje - kao što se pile izlegne iz jajeta i počne živjeti, tako je i Isus izašao iz groba i započeo novi život. Osim jaja, simbol novog života i plodnosti je i zec, koji je od 16. st. neraskidivo povezan s Uskrsom. 
Radionica je počela u 9:30h. Odgojiteljice su ponudile raznovrstan materijal po centrima aktivnosti ( izrađivale su se čestitke, kaširala jaja, crtao Dobri pastir...). Vrijeme je proteklo brzo i ugodno, a roditelji su ostali i na čašici razgovora. Uslijedilo je pospremanje sobe, u čemu su nam uvelike pomogli upravo roditelji. 
 
Odgojiteljica Petra Perčić, DV Brat sunce, Podstrana