DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 03 Podstrana Cenacolo2Dana 16. srpnja 1983. godine, kada se Crkva spominje Gospe od Karmela, u jednoj ruševnoj i napuštenoj kući dobivenoj od grada na korištenje, u gradiću Saluzzo, pokrajina Cuneo u Piemontu na sjeveru Italije, časna sestra Elvira Petrozzi, danas poznata kao Majka Elvira, započinje sa Zajednicom Cenacolo.
 
Odgovor je to Božje nježnosti na vapaj mnogih mladih koji, izgubljeni, izvarani i razočarani, traže radost i smisao života u lažnom blještavilu svijeta. Rađa se mjesto prihvata, ljubavi i služenja životu, mjesto koje je tijekom godina postalo izvor nade i uskrsnuća za mnoge izgubljene u svijetu tame i tuge, marginaliziranosti, očaja i ovisnosti.
 
Majka Elvira prvobitno kani otvoriti samo jednu kuću, ali kao i obično Božji planovi veći su od ljudskih: mladi dolaze sa svih strana i traže da budu primljeni, želeći započeti novi život. Tako se tijekom godina kuće Zajednice Cenacolo, nazvane bratovštine, umnožavaju: najprije u Italiji, potom u Europi i naposljetku širom svijeta. Trenutno postoji 61 bratovština u 18 zemalja svijeta. 
 
U suradnji s roditeljima i djecom, 09. 04. 2019., posjetili smo udrugu Cenacolo. Velik odaziv roditelja ovoj humanitarnoj akciji uvijek nam je iznova poticaj, kao i razlog za sreću i zadovoljstvo. 
 
U 16:00h polazimo put udruge. Po dolasku, dobrodošlicu su nam iskazali zamjenik voditelja i njegov kolega, koji su odmah organizirali akciju nošenja i slaganja donesenih potrepština. Korak po korak, uz detaljna pojašnjenja, obišli smo svaki kutak udruge. Roditelji, djeca i odgojiteljice su bili vidno odusevljeni načinom organizacije rada, kreativnošću i sposobnošću članova udruge. Komunikacija je bila precizna, konkretna, te duhovita. 
Vrijeme nam je prošlo “u tren oka” i spustio se mrak, stoga smo se pozdravili i krenuli kući bogatiji za iskustvo. 
 
Odgojiteljica Petra Percic, DV Brat Sunce, Podstrana