DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 04 Uskrs Ovo je noć u kojoj je Krist raskinuo okove smrti i kao
 pobjednik od mrtvih ustao.
 O, divne li pažnje Božje prema nama.
 O neshvatjive li ljubavi Očeve:
 da roba otkupiš, Sina si predao.
 
(Hvalospjev vazmenoj svijeći)
                                       
Drage sestre!
 
U pripremi za proslavu Kristova Uskrsnuća, milosno vrijeme korizme dalo nam je priliku za revniju molitvu, dublje razmišljanje i preispitivanje našeg života i djelovanje pred Bogom, pred sobom i našim bližnjima. Obraćenje Bogu po Kristu, koji je od Oca poslan "kao pomirnica za grijehe naše"(1 Iv 4,10) jedini je put spasenja, put odricanja od svega što je grešno, lažno, nepravedno. 
 
U danima korizme, Božja riječ nas je uvela u otajstvo Kristova života, na put njegova trpljenja, okrutne smrti na križu, do njegova uskrsnuća, kojim je raskinuo okove smrti i slavno ustao iz groba. Događaj Kristova uskrsnuća, vrhunac je Božje ljubavi prema kojoj je usmjerena sva povijest svijeta i svakog čovjeka.
 
Radujmo se! Krist nam se iznova očituje kao znak i svjetlo koje pobjeđuje tamu, kao ljubav koja nadilazi smrt i grijeh. Svakog dana Uskrsli Gospodin nam se dariva pod prilikama kruha i vina.Taj vječni izvor života – presvetu Euharistiju  papa Benedikt XVI. naziva Sacramentum caritatis - «Sakrament ljubavi», « otajstvo u koje treba vjerovati», «otajstvo koje treba slaviti», «otajstvo koje treba živjeti». Samo u čvrstoj ukorijenjenosti i povezanosti s presvetom Euharistijom, naše zajedništvo može trajno živjeti i rasti. Neka nas ova istina potiče na velikodušnu ljubav prema Kristu, svakoj sestri, Zajednici, obiteljima našeg vremena, posebno siromašnima, bolesnima, starima i osamljenima, koji očekuju utjehu i pomoć. Da bismo to mogle činiti, treba nam iz duhovnog života uvijek iznova isključiti vlastite interese, udobnost, lijenost, žalosno nezadovoljstvo i praznu sebičnost, kako nas potiče naš Papa Franjo. (EG 275)  
 
Drage sestre, u godini smo pripreme za redoviti Vrhovni kapitul. Ovaj važan događaj za sadašnjost i budućnost Družbe, povjerimo Kristu Uskrslomu, da nas svojim Duhom vodi i prosvjetljuje u traženju i vršenju Božje volje, da naš život i djelovanje budu odgovor na potrebe Družbe i svete Crkve. Naše nakane i nastojanja neka prati zagovor Blažene Djevice Marije, svetog oca. Franje i službenice Božje naše majke Klare. 
 
Molimo Uskrslog Gospodina da svojim svjetlom, mirom i radošću ispuni nas, i sve ljude. 
 
BLAGOSLOVLJEN I RADOSTAN USKRS!
 
Od srca vam želi vaša
 
s. Zdravka Gverić 
vrh. poglavarica