DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 04 Ruzica seminar2Državni stručni skup pod nazivom ''Odgojitelj kao (su)kreator kvalitete odgojno-obrazovnog rada ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje'', u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održao se u Šibeniku, u Solarisu od 15 do 17. travnja 2019.
Na skupu je sudjelovalo više od 300 odgojno-obrazovnih djelatnika iz predškolskih ustanova cijele Republike Hrvatske. Iz našeg Dječjeg vrtića Brat sunce sudjelovale su iz Podružnice - Podstrana s. Ljilja Stipić, iz Podružnice - Zagreb s. Ružica Nimac a iz centralnog vrtića Martina Ban Smit i Kristina Škugor Gulam. 
 
 Prigodnim riječima, sudionicima skupa obratili su se zamjenik župana Nikola Blažević i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić. Svojim nastupom otvaranje je uveličao mješoviti zbor Glazbene škole Ivana Lukačića.
 
 Ciljevi trodnevnog programa bili su:
• prepoznavanje važnosti aktivnog preuzimanja profesionalnih uloga u procesima vrednovanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada kao pretpostavki promjena u sustavu ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanje
• prepoznavanje indikatora kvalitete odgojno-obrazovnog procesa 
• razumijevanje važnosti timskog pristupa u procesima unaprjeđenja kvalitete odgojno-obrazovnog rada 
• unaprjeđenje vještine razmjene profesionalnih iskustava.
 
Koncept održavanja skupa je, osim stručnog dijela plenarnih izlaganja, sadržavao i razmjenu stečenih iskustava iz odgojno- obrazovnog rada  putem prezentacija na radionicama.
 
Osnažene kreativnim poticajima i obogaćene novim spoznajama vratile smo se na svoja radna mjesta kako bismo  unaprijedile kvalitetu odgojno-obrazovnog rada svoje ustanove.
 
s. Ružica Nimac