DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 05 Vodice pricestDuhovnu pripremu za slavlje svetih sakramenta pomirenja i prve pričesti naših šezdeset osam prvopričesnika u župi Našašća sv. Križa u Vodicama započelo je  u  ponedjeljak, 6. svibnja. Svaku su večer sa svojim roditeljima predmolili krunicu i sudjelovali u euharistijskom slavlju. Prvi su dan obnovili svoja krsna obećanja i potvrdili svoj savez s Bogom. 
 
U petak, 10. svibnja prvopričesnici su pristupili slavlju sakramenta pomirenja. Vidno uzbuđeni, pomalo i prestrašeni, jedan po jedan pristupili su pred svećenika i iskreno priznali svoje grijehe. Na njihovim licima osjetila se posebna radost, jer su doživjeli Isusa Dobrog pastira kojih ih je stavio na svoja ramena i vratio u „svoj ovčinjak“ na zdrave i sočne pašnjake.
 
Osvanuo je željeni dan prve pričesti, 12. svibanj – Nedjelja Dobrog Pastira, ove godine i  Majčin dan. Naši su prvopričesnici svojom bjelinom, čistoćom i radošću ovaj dan u svima nama a posebno u svojim obiteljima, učinili toplim, radosnim i svečanim. Zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali su pjesmom, molitvom, prinosom darova, recitacijom i tako pokazali koliko su se pripremali za ovaj dan. Pobožno i sabrano pristupali su Gospodnjem stolu i u svoja srca primili Isusovo tijelo. 
 
Geslo ovogodišnjeg slavlja prve pričesti u našoj župi bilo je: „Gospodin je Pastir moj“. U skladu s njime, na kraju, radosna i zahvalna za još jednu generaciju prvopričesnika, uputila sam molitvu: „Isuse, dobri naš Pastiru, koji po imenu poznaješ svakog od nas, molim te: čuvaj naše prvopričesnike od grabežljivih vukova koji ih žele ugrabiti iz tvoga stada i hraniti hranom koja ne daje život!“
 
s. Klara Pavlović