DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 05 Podstrana oprostaj

Dana 28.05.2019. u našoj župnoj crkvi Gospe od Zdravlja, slavili smo svetu misu zahvalnicu za sve tri odgojne skupine našeg vrtića, s početkom u 19h.

Mjesec svibanj je vrijeme kad se sveta krunica moli intenzivnije, pa su vjernici župe započeli molitvu krunice u 18:30h. Djevojčice iz srednje odgojne skupine predmolile su peto slavno otajstvo. 
 
Svetu misu predvodio je naš župnik don Nikola Mikačić. Tijekom mise djeca su pjevala prigodne pjesme pod vodstvom (glazbenom pratnjom) sestre Augustine Vukančić, te izmolili molitve vjernika. 
 
U svojoj homiliji, don Nikola se osvrnuo na važnost uloga oboje roditelja u djetetovom životu. Istaknuo je dječju slobodu i neopterećenost za svakidašnjicu, upravo iz razloga što djeca nalaze utočište i sigurnost u svojim roditeljima. 
 
Nakon svete mise, program je otvorila mlađa odgojna skupina, recitacijom “Čitaj mi” i plesom “Hoki poki”.  
 
Uslijedila je srednja odgojna skupina koja je izrecitirala recitacije “Naš brod” te “Naš vrtić” , a zatim izvela igrokaz “Pazaruše”. 
 
Naposljetku, svoje točke izvela je starija odgojna skupina, redom: recitacija “Oproštaj od vrtića” , ples djevojčica uz pjesmu “Jabuko jabučice” i pjesma “Croatio, iz duše te ljubim” u klapskoj izvedbi dječaka. 
 
Svečanost je završena sentimentalnom dodjelom diploma predškolcima, nakon čega smo se uputili na zakusku u pastoralni centar. 
 
Petra Perčić, odgojiteljica DV Brat Sunce/ Podstrana