DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2019 06 Podstrana nacelnikU ponedjeljak, 10.06.2019. god. , načelnik naše općine, gdin Mladen Bartulović, posjetio je sve vrtiće na ovom području, povodom Dana općine i svetkovine Sv. Antuna Padovanskog. Na području općine Podstrana djeluju četiri vrtića: DV ČAROBNI PIANINO, DV VRTULJAK, DV MALI MORNARI, te DV BRAT SUNCE. 
DV ČAROBNI PIANINO I DV VRTULJAK rade na dvije lokacije u Podstrani. Najveći broj djece uključen je u cjelodnevni boravak, što znači dugo dnevno izbivanje djeteta iz obitelji, a to predškolskim ustanovama zahtijeva i određene zadaće:
 
• skrb za sveukupni psihofizički razvoj
• skrb za zdravstvenu njegu i zdravu prehranu
• rad na adaptaciji i socijalizaciji djece
• posebnu skrb o djeci s poteškoćama u razvoju
 
Dječji vrtići sudjeluju na svim manifestacijama i akcijama koji su u organizaciji općine Podstrana. 
Djeca našeg vrtića Brat sunce, načelnika i njegovu pratnju dočekali su pljeskom uz prigodni program. Dječaci starije odgojne skupine pjevali su pjesmu “Croatio iz duše te ljubim”, a Matea Čagalj i Mate Petričević iz srednje odgojne skupine izrecitirali su recitaciju “Sv. Anti”. 
 
Načelnik je djeci uručio prigodni poklon, a djeca su svojim kreativnim radovima darovali načelnika. Nakon susreta s djecom, načelnik je posjetio i poglavaricu samostana, s. Imeldu Pešić i naše kuharice. 
 
Odgojiteljica DV Brat Sunce, Tihana Dell’Orco