DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

Augustina Drnis1Na kraju  župne mise u crkvi Gospe od Ružarija (30. kolovoza 2015.u 11 sati) župnik fra Petar Klarić i župljani oprostili su se od s. Augustine Vukančić koja ide na novu službu u Podstranu kod Splita. U ime klape „Drniš“ oprostio se Goran Ercegovac istaknuvši kako se s orošenim okom oprašta od čuvarice duhovne i kulturne uljanice ovoga grada

zahvalivši joj za lijek svih naših rana, za kaplje sreće i za utjehe mnoge i za svu dobrotu, uručivši joj sliku Gospe od Ružarija drniškog slikara  Mile Sunare. Pismo zahvale u ime don Borisa Dabe iz Afrike s. Augustini pročitala je djevojčica Petra Vukušić iz misijske grupe. U ime Župe  župljana sestra iz Franjevačkog svjetovnog reda Anita Močić  uručila je  prigodne darove i u njima novčani dar za put s. Augustini za kartu u posjet misijama u Africi, uz prigodni oproštaj.

Župnik fra Petar Klarić, uz prigodnu riječ zahvale, uručio s. Augustini svečano uokvirenu zahvalnicu za dugogodišnje (18 godina) pastoralno služenje ovoj župi istaknuvši kako se opraštamo  od dobre, pobožne, bogobojazne, vrijedne, samozatajne, radišne i svete sestre, zahvalivši joj za sve dobro i plemenito što je učinila  franjevcima, župi i župljanima. Crkva je bila puna vjernika koji su se sa suznim očima oprostili od sestre.

Poslije mise još su se mnogi o nje i osobno sa suzama u očima oprostili. Poslije večernje mise, koju je predvodio u crkvi sv. Ante župni vikar fra Mario Radman, koji se oprostio od s. Augustine i župnik je ponovno kazao nekoliko riječi oproštaja. I tada se narod s ganućem oprostio od ove dobre i plemenite sestre. U ime FRAMA-e oprostio se predsjednik Tomislav Matić. Framaši su u čast sestri ispjevali nekoliko duhovnih pjesama. I poslije večernje mise mnogi su se osobno oprostili suznih očiju od sestre Augustine. Bogu hvala što je  ova župa imala tako dobru i plemenitu sestru. Želimo joj Božji blagoslov u novoj župi u Podstrani. (P. K.)