DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 09 karlovac

I ove godine spomendan službenice Božje Majke Klare Žižić okupio je vjerni puk grada Karlovca da bi mu ona svojim svijetlim primjerom pokazala siguran put k Ocu, kojim je ona prošla slijedeći stope Njegova Jedinorođenog Sina. Ovaj dan je bio prilika i za susret sa sestrama drugih redovničkih zajednica koje djeluju u gradu Karlovcu. 

Za proslavu spomendana pripremali smo se trodnevnicom uz molitvu krunice, kako bi u ponedjeljak 21. rujna 2015. svečano proslavili obljetnicu preminuća službenice Božje Majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne.

Svečano misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, predvodio je fra Tomo Rumenjak. Mnogobrojnim vjernicima i štovateljima približio je lik Majke Klare kroz njezinu ljubav prema Crkvi i narodu, kako bi je vjerni puk što više upoznao i nasljedovao. Majka Klara posvetila se potpuno Bogu stavljajući se u službu dobra. Euharistijsko slavlje završilo je pjesmom o Majci Klari koju je napisala gđa. Dubravka Beljan. Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje je predvodio fra Bogdan Cvetković. Klanjanje je zaključeno molitvom Večernje i blagoslovom s Presvetim, te zajedničkom molitvom za beatifikaciju službenice Božje Majke Klare i pjesmom " K'o zvijezda sjajna". Liturgijsko pjevanje uzveličale su naše sestre franjevke od Bezgrješne.

Druženje se nastavilo u dvorani oko stola kojeg su priredile vrijedne ruke štovatelja Majke Klare uz dobrotu naših časnih sestara i svesrdnu podršku župnika i gvardijana. Zajednica sestara franjevki od Bezgrješne je godinama svojom vjernošću Evanđelju u Crkvi postala "jedna svića" gradu Karlovcu i narodu. Neka ih sve blagoslovi Gospodin i neka ih čuva!

Snježana Zdraveski