DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2020 06 CoronaCOVID-19-kriza uzdrmala je temelje našega života kako individualnog tako i društvenog, na svim razinama, da nije moguće nastaviti živjeti kao da ničega nije bilo, nego smo pozvani na razmišljanje. „Toliko znanja o našemu neznanju i o prinudi da se djeluje i živi u uvjetima nesigurnosti još nikad nije bilo.”

2020 02 GrijehObično u korizmi prevladava praksa odricanja od nečega: od hrane, alkohola, cigareta, automobila. No, iza toga najčešće stoji briga za zdravlje, tjelesnu kondiciju, lijep i mladenački izgled. Takvo korizmeno odricanje prakticiraju i oni koji više nisu praktični vjernici.

BiblijaBiblija je Božja riječ, Božja riječ u ljudskim različitim načinima izražavanja. Ona govori o Bogu, čovjeku i svijetu – to su tri koordinate naše stvarnosti i našega života.

2019 12 Beate Heinen Flucht mKada slavimo blagdan Svete Obitelji ili kada o njoj razmišljamo i stavljamo je kao uzor današnjim obiteljima, najčešće je gledamo jako uzvišeno i pribjegavamo pomalo njezinoj romantičnoj predodžbi. Ipak se radi o zemaljskoj obitelji Božjega Sina

Berliner Mauer DPANedavno je Europa proslavila 30. godišnjicu rušenja i pada Berlinskoga zida. Tko je iz Zapadnoga Berlina išao u Istočni Berlin, mogao je vlastitim očima vidjeti što je taj zid značio i koju je drastičnu granicu i podjelu činio samo jedan zid u jednome gradu, u uvjetima života, u ponašanju i mentalitetu ljudi.

mobilnost autoputMobilnost odnosno pokretnost dio je identiteta modernoga čovjeka. Naije riječ samo o fizičkoj, tjelesnoj pokretljivosti, nego o mobilnosti kao stilu života. Što je društvo razvijenije, to je više na cijeni pokretnost ljudi.

2018 10 Ivan GolubOvih dana preminuo je naš profesor emeritus, akademik Ivan Golub. Danas, 30. listopada, u molitvi smo ga ispratili u vječni pokoj. U zadnje vrijeme, kako je završio u bolnici, mnogo smo o njemu pričali:

advent hope love joy peaceSvaki čovjek nosi neki oblik nade u nekoga ili nešto. Nada je povezana sa željama. Svi nešto želimo, svoje želje izričemo pred drugima ili ih pred Bogom nosimo u tajnosti svoga srca.
 

2017 8 Sinj2Od ranih stoljeća, a posebice od srednjega vijeka, u kršćanstvu su postala vrlo omiljena hodočašća kao tjelesni i duhovni čini vjere koji su se poduzimali iz različitih motiva:
 

m03Poznato nam je da priroda govori o Bogu. Starozavjetni mudrac već zna da ljepota prirode upućuje na veličinu svoga Stvoritelja, a Pavao također kaže da se po stvorenome svijetu može zaključiti na onoga koji ga je stvorio. Jedan od takvih prirodnih „indikatora“ Boga je zasigurno more.