DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

do38

U svome pastoralnome djelovanju sestre osobitu pozornost posvećuju pastoralu ženske mladeži. Preko dvadeset i pet godina redovito organiziraju jedno- ili višednevne susrete i duhovne obnove za djevojke, u kojima im se nude bogati vjerski, duhovni i kulturni sadržaji: stručna predavanja, liturgijsko-molitvene sadržaje (euharistijsko slavlje, klanjanje, ispovijed, duhovni razgovor), rad u skupinama, rekreaciju, izlete, međusobno druženje, druženje sa sestrama te upoznavanje samostanskoga života. Susreti se organiziraju u našim samostanima u Šibeniku, u Zagrebu i u Podstrani. Do sada je kroz susrete prošlo više od tisuću i pet stotina djevojaka.
 
Organiziranjem duhovnih obnova za djevojke, sestre daju svoj doprinos u vjersko-duhvnoj formaciji ženske mladeži u biskupijama u kojima djeluju. U okviru pastorala mladih, sestre razvijaju i pastoral zvanja. U posljednjih nekoliko godina susrete organiziraju prema različitim dobnim skupinama: za peti i šesti razred; za sedmi i osmi razred; za srednjoškolke i studentice. 
 
Uz susrete koji se organiziraju u samostanima, sestre, na poziv župnika rado odlaze u pojedinim župama organiziraju  i vode duhovne obnove za djevojke.
 

Tko želi više saznati o susretima, ili osobno sudjelovati, može se obratiti slijedećim sestrama: u Šibeniku s. Renati Azinović, u Zagrebu s. Moniki Brčić, u Podstrani s. Augustini Vukančić, u Drnišu s. Klari Pavlović.

Šibenik
Ulica Majke Klare Žižić 6, 22 000 Šibenik
Tel. portirnica: 022/201 040
s. Renata Azinović

Zagreb
Pantovčak 72A, 10 000 Zagreb
Tel. portirnica: 01/4822 455
s. Monika Brčić

Podstrana
Grljevac, Križine 31, 21 312 Podstrana
Tel. portirnica: 021/430 080
s. Augustina Vukančić

Drniš
Kardinala Utješinovića 14, 22 320 Drniš
Tel. 022/886 253
s. Klara Pavlović