DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

Polaganje redovničkih zavjeta

Na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, u četvrtak 04. listopada 2018., u župnoj crkvi Gospe van Grada u Šibeniku, novakinja s. Valentina Sitaš primit će redovničko odijelo i položiti Prve redovničke zavjete. Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati predvodit će šibenski biskup u miru mons. Ante Ivas.

Jubilej redovničkih zavjeta proslavit će sestre:

Dijamantni jubilej - 60. obljetnica

S. Virgina Mihalj

S. Beata Dadić

Zlatni jubilej - 50. obljetnica

S. Boženka Periša

S. Damjana Grgat

S. Nazarena Blažević

S. Anđela Budimir-Bekan

S. Radomira Nimac

Duhovna priprava započinje duhovnim vježbama od 24. do 28. rujna 2018. u kući matici u Šibeniku, pod vodstvom fra Roza Brkića, člana Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

 

 

 

U petak 21. rujna 2018. obilježavamo 312. obljetnicu preminuća naše utemeljiteljice službenice Božje majke Klare Žižić. Svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 18 sati predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Ovogodišnji XXXIV. redovnički dani u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije održat će se na temu: "Za novo u vino nove mješine"

  • Redovnički dan u Dubrovniku - 1. rujna 2018
  • Redovnički dani u Splitu - 21. i  22. rujna 2018.
  • Redovnički dani u Zagrebu - 28. i 29. rujna 2018.
  • Redovnički dan u Rijeci - 29. rujna 2018.
  • Redovnički dan u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji - 6. listopada 2018. u Srijemskoj Mitrovici.
Ove godine u Družbi će se održati dva seminara trajne formacije. 
 
1. seminar održat će se u Kući matici u Šibeniku, 19. i 20. svibnja 2018., pod vodstvom naše doc. dr. sc. s.Valerije Kovač, na temu: Aktualnost redovničkih zavjeta danas.
 
2. seminar trajne formacije održat će se u našem samostanu u Podstrani/Grljevac 24. i 25. studenoga 2018., pod vodstvom naše prof. dr. sc. s.Valentine Mandarić, na temu: Zajedništvo u posvećenom  životu: ljepota, rizik i izazov.
 
Seminar počinje ujutro u 9 sati.  
 
U svrhu trajne formacije i napredovanja u našem redovničkom pozivu i poslanju, (Statuti Čl. 91.) sve smo pozvane sudjelovati (osim zbog teže bolesti i nezamjenjivih poslova) u programu prvog ili drugog seminara. 
 
Molim sve sestre, da se u dogovoru s kućnom predstojnicom rasporede i međusobno zamjene u svakodnevnim poslovima, i navrijeme prijave svoje sudjelovanje. 
Neka svakodnevna molitva i rad budu izvor naše ljubavi i radosti, po zagovoru Bezgrješne Djevice, sv. oca Franje i službenice Božje naše majke Klare Žižić.  
 
s. Zdravka Gverić, vrh. poglavarica
 
 
Drage sestre!
Dostavljamo raspored duhovnih vježbi za 2018. godinu.  
 
I.    Zagreb,  5. - 9. ožujka 2018., voditelj fra Ivan Landeka, OFM
II.   Šibenik, 9. - 13. travnja 2018., voditelj mons. Marinko Mlakić 
III.  Podstrana/Grljevac, 9. - 13. srpnja 2018., voditelj fra Domagoj Volarević, OFM 
IV.   Šibenik, 24. - 28. rujna 2018., voditelj fra Rozo Brkić, OFM
 
Svi turnusi duhovnih vježbi započeti će ujutro u 9 sati. Prema navedenim terminima sveukupni broj sestara neka se rasporedi tako da u svakoj skupini sudjeluje između 20 i 22 sestre. Molim sve sestre da se navrijeme rasporede i svoje sudjelovanje prijave kućnoj predstojnici. U četvrtom turnusu duhovnih vježbi neka sudjeluju sestre koje će slaviti svoj jubilej redovničkih zavjeta na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, 4. listopada ove godine.  
 
Godišnje duhovne vježbe su nam potrebne, i sve nas obvezuju. To su milosni dani u kojima imamo priliku da u osobnoj sabranosti, molitvi i slušanju Božje riječi, dublje preispitamo i obnovimo svoj duhovni život kako bi novim oduševljenjem nastavile živjeti i djelovati u Zajednici i svakom mjestu našeg djelovanja.  
 
U svim nastojanjima neka nam pomogne zagovor Bezgrješne Djevice Marije, sv. oca Franje i službenice Božje naše majke Klare. 
Mir vam i dobro! 
 
s. Zdravka Gverić
vrhovna poglavarica