DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Biskup Tomislav RogicDolazak našega novog biskupa msgr. Tomislava Rogića u Šibenik i njegov bogati životopis potaknuli su nas da ga zamolimo za razgovor, i veselimo se što je našao vremena za naša raznolika pitanja.

Valerija andjeliPrenosimo razgovor o anđelima sa s. Valerijom koji je početkom listopada, u povodu blagdana Svetih anđela čuvara, objavljen na mrežnom portalu Katehetskog ureda Šibenske biskupije: 

Klara mImamo barem tri neposredna povoda da u našoj rubrici razgovora ovoga puta za razgovor zamolimo s. Klaru Pavlović, koja kao vjeroučiteljica, katehistica, voditeljica zborova i sakristanka djeluje u župi Gospe od Ružarija Drniš.

Valerija Kovac2 manja nU novom broju „Žive zajednice“ (travanj 2017.) objavljen je prigodni „uskrsni“ intervju sa s. Valerijom Kovač. U suglasju s glavnim urednikom dr. A. Polegubićem, koji je vodio razgovor, objavljujemo ga i na našoj mrežnoj stranici.

Biskup V Kosic2Ovogodišnji dan Družbe proslavile smo u subotu 16. studenoga 2016., u Sisačkoj biskupiji. Vrlo ugodno gostoprimstvo iskazao  nam je sisački biskup mons. dr. Vlado Košić, koji je predslavio svečano euharistijsko slavlje te nam predstavio svoju biskupiju i njezina značajnija mjesta. Drago nam je da je o. Biskup našao vremena i za razgovor za naš mrežni portal. 

DSC07289aZadnji turnus duhovnih vježbi, koje su održane u prostoru Katoličke osnovne škole u Šibeniku, predvodio je o. Jozo Milanović, benediktinac iz samostana sv. Kuzme i Damjana na otoku Pašmanu. Uz duhovnu obnovu, bila nam je to prigoda da po o. Jozi bolje upoznamo najstariji red zapadnoga kršćanstva kao i njegova utemeljitelja sv. Benedikta.

anto2Prije nekoliko dana bili smo svjedoci jedinstvenoga duhovnoga događaja u gradu Zagrebu. Tijelo sv. Leopolda Mandića privuklo je u katedralu, a potom i u njemu posvećenu crkvu u Gornjoj Dubravi desetke tisuća vjernika, koji su molili njegov zagovor.

Bozo Lujic3 1Biblija na jednostavan i plastičan način pripovijeda o najčudesnijemu događaju naše vjere: o novorođenome Isusu u kojemu je sam Bog postao čovjekom. No, danas je sve snažnija tendencija da njezina poruka ostane samo lijepa „priča za djecu“.

tepertdarkoGodina posvećenog života i održavanje Redovničkih dana povod nam je za razgovor dr. sc. fra Darkom Tepertom, franjevcem Hrvatske provincije svetih Ćirila i Metoda,

2013 04 14 Briga za zvanjaU povodu 50. svjetskog molitvenog dana za duhovna zvanja zamolili smo za razgovor o. Antonija-Marija Čirka, karmelićanina i jednoga od najaktivnijih djelatnika u pastoralu duhovnih zvanja.