DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
 
KlaraOdakle dolazite, kako ste odrasli?
 
S. Klara Pavlović: Rođena sam u Donjoj Borovici  u srcu moje drage  Bosne. Odrasla sam u obitelji u kojoj nas je bilo sedmero (roditelji, 4 kćeri i brat). Bogu sam zahvalna za svoju obitelji u kojoj je uvijek bilo ljubavi, radosti, pjesme, razgovora, dogovora. U našoj obitelji svaku večer se molila krunica, i nije se mogla zamisliti nedjelja bez sudjelovanja svih članova na euharistijskom slavlju. 


RenataKako ste osjetili duhovni poziv?

S. Renata Azinović: Bilo bi lijepo kad bi nam se Gospodin ukazao kao Mojsiju, progovorio nam kao Abrahamu, Samuelu ili Pavlu, poslao nam anđela kao Mariji... No, poziv se ne događa tako. Svaki je poziv različit i jedinstven. Gospodin sam bira način na koji će pojedinu osobu dotaknuti u stvarnosti njezina života i pozvati na njoj prikladan način.

 
BarbraMožda bih i bila redovnica, ali sva zanimanja kojima se sestre bave su nezanimljiva i dosadna.
 
S. Barbra Čavlina: Potrebna je u prvom redu svijest kako je redovničko poslanje poziv kojeg Bog upućuje osobi pojedinačno. I osoba se sama od sebe ne može osposobiti za poziv nego ju samo Bog poziva, dajući joj milost i osoposobljujući ju za misiju koju joj je odredio.