Gdje smo?

Od 1673. godine, kada je Družbu utemeljila Službenica Božja, majka Klara Žižić, do danas, matična se kuća nalazi u Šibeniku. Prva kuća sestara nalazila se u šibenskom Varošu. Sestre su još za života majke Klare sagradile kućicu, kako svjedoči Knjiga od uspomene.

Tijekom 19. i 20. stoljeća, u više navrata, sestre su je popravljale i dograđivale. Za Drugog svjetskog rata matična je kuća pretrpjela velike štete. Godine 1955. sestrama je oduzeta matična kuća u Šibeniku (kuća u kojoj su živjele prve sestre). U zamjenu su dobile veću obiteljsku kuću, uz koju su uredile samostansku kapelu posvećenu Gospi od Zdravlja. U kapeli se nalazi Gospina slika (ikona) iz 16. stoljeća. Marija je, od samih početaka, vjerna pratilja i zaštitnica samostana i Družbe.

Za Domovinskog rata, 20. rujna 1991., matična je kuća ponovo oštećena – pogođena je neprijateljskom granatom. Zbog pretrpljenih šteta i trošnosti stare, sestre su 1998. godine započele gradnju nove kuće, koja je dovršena i blagoslovljena 9. lipnja 2001. godine.

U Šibeniku je matična kuća, sjedište, uprava i cjelokupna formacija Družbe. U okviru samostana nalazi se i Dječji vrtić «Brat Sunce», u kojem se djeci nude bogati odgojni sadržaji. U matičnoj se kući povremeno održavaju različiti susreti: duhovne obnove za djevojke, duhovne vježbe za sestre, seminari, znanstveni simpoziji itd.