„ADAPTACIJA DJETETA NA POČETKU PEDAGOŠKE GODINE”

U srijedu, 13. rujna 2023. u DV Brat sunce u Podstrani održan je roditeljski sastanak s početkom.

Na početku  je roditelje pozdravila odgojiteljica Tihana Dell’Orco zaželjevši im dobrodošlicu na početku nove pedagoške godine.

Nakon kratkog uvodnog govora najavila je  psihologinju Klaru Utrobičić, koja je za roditelje pripremila predavanje pod naslovom “Adaptacija djeteta na početku pedagoške godine”. Poseban naglasak je stavljen na izuzetnu važnost suradnje roditelja i odgojitelja. Roditeljima su ponuđeni brojni savjeti kako da pomognu djetetu da što lakše prebrodi period adaptacije te “otvorena vrata”, za individualni razgovor s psihologinjom, u slučaju potrebe.

Po završetku predavanja roditelji su se podijelili po skupinama u sobe dnevnog boravka gdje su s odgojiteljicama održali zajednički sastanak. Roditeljima je predstavljen plan i program rada za pedagošku godinu 2023./2024.

Važnost suradnje dijete-roditelj-odgojitelj još je jednom naglašena; međusobna komunikacija, razmjena informacija te od svega najvažnije – vjerska dimenzija našeg vrtića čiji se odgojno-obrazovni rad temelji na kršćanskim vrednotama.

Kvaliteta odnosa i okruženja potiče cjeloviti odgoj djeteta, njegovu osobnu izgradnju, prihvaćanje drugoga, poštivanje različitosti, stvaralaštvo te razvoj svih kompetencija.

Naša želja i ove pedagoške godine je da, uz pomoć Božju, budemo vrtić čiji će identitet biti prepoznatljiv po življenim kršćanskim i obiteljskim vrijednostima.

Nikolina Mandić, odgojiteljica