BOŽIĆNI SUSRET ZBOROVA ŠIBENSKE BISKUPIJE

Božićni koncert zborova Šibenske biskupije Veselje ti navješćujem  održan je u četvrtak 29. prosinca u katedrali svetog Jakova. Ove godine nastupili su zborovi župa: Zaton, Vidici, Konjevrate, Knin, Murter, Bilice, Katedrala i  Vodice, te zbor Cor Christi samostana svetog Lovre.  Voditeljica zbora župe Našašća sv. Križa iz  Vodica je s. Klara Pavlović.  Izveli su dvije pjesme: Veselmo se ov’čas – vodički napjev i Velik je Gospod – A. Atilije.

Uz tradicionalne pučke hrvatske božićne napjeve na koncertu su izvođena i novija djela domaćih i stranih autora. U katedrali sv. Jakova priređen je program kojemu je nakana bila upotpuniti ozračje, najradosnijeg blagdana u godini, ali još više ukazati na značenje Božića u srcima svih naših vjernika – kazala je organizatorica koncerta i voditeljica katedralnog zbora Jelena Mikulandra, prof.

Šibenski biskup Tomislav Rogić zahvalio je svim pjevačima na glazbenom doživljaju, ali još više na zajedništvu župa Šibenske biskupije. Čuvanje tradicije u radosti Božića neka se i dalje nastavi i neka bude važna uporišna točka, rekao je biskup Tomislav Rogić.

(izvor: Šibenska biskupija)