DA BIH ZNALA HODATI…

U kući matici sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku, u subotu 23. ožujka 2024., održana je duhovna obnova za djevojke, naslovljena Padam da bih znala hodati.

Djevojke su – predvođene sestrama Mirnom, Teom i Renatom – kroz različite aktivnosti promišljale o iskustvu grijeha, krivnje i oprosta. Analizirale su nevjerojatne primjere praštanja i otkrivale prepreke na vlastitom putu pomirenja. Molile su za dar praštanja i otvarale mu se zagledane u lik Isusa Krista koji je, iako nevin, uzeo naše grijehe i našu krivnju da bi nas vratio u Očev zagrljaj. Preobrazbu koju oprost donosi izražavale su u likovnim i manualnim radionicama.

Svetu Misu za njih prikazao je don Ante Vrcić, povjerenik za mlade Šibenske biskupije. U svojoj homiliji, oslonjenoj na evanđelje dana, upozorio je na ”tajna vijeća” koja se i danas, kao i u Isusovo vrijeme, događaju bez osobe o kojoj se vijeća, koja osobu odstranjuju i/ili osuđuju. Nasuprot njima stavio je ”javno vijeće”, Crkvu, posred koje stoji Isus. Pozvao ih je na hrabrost javnog svjedočenja kako bi po(s)red njih mogao stajati Gospodin i kako bi kroz život koračale Njegovim snagama.

Same djevojke izrazile su svoje zadovoljstvo i želju za ponovnim susretima.