DAN OTVORENIH VRATA VATROGASNOG DRUŠTVA U PRIMOŠTENU

U srijedu 2. lipnja, DVD  Primošten je organiziralo Dan otvorenih vrata za sve građane i djecu na središnjem primoštenskom trgu Pisku.

Na ovom prigodnom događaju bila su nazočna i djeca našega vrtića. Po dolasku na mjesto događaja naši su mališani prije samog početka imali veliku radost što su ih vatrogasci provozali u velikom vatrogasnom kamionu. Sreći nije bilo kraja jer napokon su se provozali u kamionu kojemu često mašemo iz dvorišta našega vrtića a vatrogasci uzvraćaju paljenjem plavih rotirajućih svjetala.

Nakon toga počeo je predviđeni program u kojemu su vatrogasci prezentirali svoj rad okupljenoj djeci škola i vrtića te svim zainteresiranim građanima. Uz vatrogasce su bile nazočne i brojne žurne službe koje su također predstavile svoj rad i opremu. Ministarstvo unutarnjih poslova RH poslalo je interventnu grupu, prometnu policiju, presretača te krim policiju koja je dovela svoja dva njemačka ovčara. Nazočni su bili i pripadnici HGSS Šibenik. Djeca ovom prigodom upoznata o važnosti njihovog rada i djelovanja kao i sa čuvarima sigurnosti našega mora. Naime, u ovom događaju sudjelovalo je  vojno vatrogastvo i pripadnici HRM-a iz Lore.

Radost i uzbuđenje je kulminiralo u završnom dijelu programa kad se na nebu pojavio kanader koji napravio nekoliko letova sa obadvije strane poluotoka i pokazao kako uzima i pušta vodu.

Djeca nisu krila svoje oduševljenje. Njihovi dragi vatrogasci priuštili su im jedan prelijep i uzbudljiv dan. Zahvalni smo im na njihovoj dosjetljivosti i želimo im da imaju što manje intervencija.

s. Jozepka Vukančić

(preuzeto: https://www.dvbratsunce.hr/)