HODOČAŠĆE NA OKIT I IZLET I POSJET VODICAMA

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog 2023., vjeroučenici 3. i 8. razreda – pripravnici za sv. Pričest i sv. Krizmu i Skauti iz Šibenika, župe Pohođenja BDM – Njivice, posjetili su župu i grad Vodice i hodočastili na Okit i u crkvi Gospe Karmelske slavili su sv. Misu.

Pričesnici, Krizmanici i Skauti, uz roditelje, voditelja Skauta Hrvoja i sa svojim župnikom don Gabrijelom koji je sve organizirao, kojima su se pridružili i dječji zbor iz Vodica sa s. Klarom  Pavlović i Vodički skauti s voditeljem Ivanom Skočićem koji su hodom došli do Okita i nekolicinom roditelja hodočašće su od podnožja do vrha Okita započeli molitvom sv. Krunice. Na Okitu u crkvi Gospe od Karmela ih je dočekao vodički župnik don Franjo koji ih je pozdravio i upoznao sa bogatom poviješću Okita i štovanja Gospe Karmelske.

Središnji događaj hodočašća je bila sv. Misa koju je predvodio župnik Njivica don Gabrijel Jagarinec. U Prigodnoj riječi na temelju današnjeg evanđeoskog odlomka dok Gabrijel je pozvao sve na ustrajnu molitvu, kao i na molitvu za sve žrtve nastradale u Vukovaru, Škabrnji i diljem Domovine te za mir u svijetu. Na misi je pjevao dječji zbor iz Vodica kojega je vodila s. Klara.

Na kraju svete mise nazočni su se okrijepili skokovima i pićem te su se fotografirali zajedničkom fotografijom.

Nakon svete mise hodočasnici iz Njivica posjetili su i razgledali Vodice i pohodili župnu crkvu Našašća sv. Križa. O povijesti i znamenitosti Vodica i župne crkve upoznao ih je i govorio im župnik Vodica don Franjo Glasnović.

Mlađi su posjet Vodicama iskoristili za razdraganu igru u gradskom parku, a oni malo stariji za šetnju i obilazak gradom.

Obogaćeni duhovnim iskustvom i hodočašćem na Okitu, susretom s domaćinima te posjetom Vodicama, igrom i druženjem, pričesnici, krizmanici i Skauti iz Njivica zajedno sa svojim župnikom don Gabrijelom radosno su se vratili svojim obiteljima i domovima. (preuzeto: www.sibenska-biskupija.hr/)