HUMANITARNI KONCERT – GLAZBENA VEČER ZA MARIJINE OBROKE

U trodnevnici svetog Kvirina 2. lipnja 2022. u zajedništvu DV „Brat Sunce“ i OŠ Pantovčak organizirali smo humanitarni koncert za pomoć Marijinim obrocima.Započeli smo svetom Misom u 18.30 koju je predslavio vlč. Petar Mlakar – duhovnik u Dječačkom sjemeništa na Šalati. Obogaćeni Božjom riječi radosno smo iščekivali koncert naše male i velike  djece. Večer je bila svečana i radosna.

Zbor naše župe započeo je pjesmom: „Postojani…“ Zatim smo upoznali goste kratkom prezentacijom i filmom o životu i radu Marijinih obroka.

Marijini obroci su nazvani po Mariji, Isusovoj majci, koja je svoje dijete odgojila u siromaštvu. Proizašli su iz kršćanske katoličke vjere osnivača uključuju i poštuju ljude svih vjera i žele im pomoći. Korijeni organizacije Scottish International Relief, koja je kasnije postala poznata kao Marijini obroci, nalaze se u Međugorju.  Sam naziv „Marijini obroci“ inspiriran je željom da se ovaj rad posveti Mariji, Isusovoj Majci. Vizija je da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari.Pružajući dnevni obrok na mjestu obrazovanja, zadovoljavaju se neposredne potrebe gladne djece te ih se potiče da idu u školu i obrazuju se, što im kasnije u budućnosti može poslužiti za izlaz iz siromaštva. Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač je i Generalni Direktor Marijinih Obroka koji djeluju u 20 zemalja na pet kontinenata. Čudesan je učinak Marijinih obroka. Djeca ulice su s radošću počela ići u školu. Učinak je to  i san koji treba ostvariti! Jer to mijenja njihove živote. Puno je načina na koje možemo podupirati Marijine obroke.  Samo 132 kn hrani dijete čitave školske godine.

Naši najmlađi iz vrtića s ljubavlju su otpjevali pjesmu „O Marijo,  Majko nebeska“ i  plesovima „Zvuci Proljeća“ i “ Proljeće“ sve nas oduševili. Oni nas potiču i uče svojom dječjom iskrenošću  i dobrotom o vrijednostima koje nikad ne prolaze:    Dobre stvari nikad ne umiru! Slijedi svoje snove! Ljubav dopire posvuda. Radimo zajedno i pružimo nadu jedni drugima! Uslijedile su  glazbene točke djece iz škole Pantovčak, koji pohađaju glazbenu školu. Svojim raznovrsnim instrumentima (klavir, violina, saksofon, flaute, gitare, viole…) dali su nam nadu kako u našoj školi i župi ima i bit će vrsnih glazbenika. Pridružili su nam se i srednjoškolci Vid Krpan (violončelo) i Ivo Todorić (violina). I na kraju naš gost večeri bio je Ronald Braus, hrvatski operni pjevač, bariton.

Svima smo poželjeli dobrodošlicu u obitelj Marijinih obroka  s porukom: DONIRAJTE, VOLONTIRAJTE, MOLITE! te vjerujemo da svi imamo nešto važno čime možemo doprinijeti u ostvarenju ove vizije. Prikupili smo 5.065,00 kn.

Večer smo završili molitvom zaMarijine obroke:

Oče naš, kruh naš svagdanji daj nam danas i oprosti nam za svaki trenutak kada smo za sebe uzeli više od našeg dijela kruha koji pripada svima. Nauči nas kako dijeliti ono što nam je darovano i nije namijenjeno samo za nas. Zaodjeni nas svojom ljubavlju kako bismo znali dovršiti svako dobro djelo za koje si nas Ti stvorio. Ispuni naša srca svojim milosrđem i brigom za svako bližnje i upotrijebi naša mala djela ljubavi tako da nijedno dijete više ne gladuje. Amen.                                                            

  s. Monika Brčić