IZ ŽIVOTA POK. S. TATJANE

            Na svetkovinu  Navještenja Gospodinova – Blagovijest, 25. ožujka 2021. preminula je u našem samostanu Podstrani s. Tatjana (Kata) Pecić u 77. godini života i 57. redovništva.

            S. Tatjana rođena je 30. svibnja 1944. u Vagancu, općina Gospić, od oca Vinka i majke Ruže r. Markezić kao najmlađe dijete od njih četvero: dva brata i dvije sestre. Oca Vinka nije upamtila jer je ubijen iste godine kada je ona rođena.

            U našu Družbu, u kojoj je imala dvije tete: pok. s. Jelenu Markezić i pok. s. Rafaelu, primljena je 20. srpnja 1960. Godinu novicijata započela je na svetkovinu sv. Franje 4. listopada 1963., prve redovničke zavjete položila 5. listopada 1964. a doživotne 5. listopada 1967.

            Nakon završene bolničke škole u Zagrebu radila je u bolnici u Njemačkoj – u Bad Mergentheimu, od 1967. do 1971. Pola godine radila je potom u staračkom domu u Linz am Rhein, odakle je premještena za njegovateljicu u starački dom u Trogiru. Nakon dva mjeseca rada u domu hitno je prebačena u Šibensku bolnicu gdje je operirala kralježnicu. Dugo je bila na bolovanju ali nije mirovala. Za vrijeme bolovanja premještena je u Primošten gdje je na zahtjev roditelja počela čuvati malu djecu, i to je ujedno početak djelovanja našeg vrtića u Primoštenu, krajem 1971. godine. U Primoštenu ostaje do 1977., kada se ponovo vraća u Dom u Trogiru, do 1979. Tada je morala ponovno biti podvrgnuta operaciji kralježnice, kao i koljena a bolovanje je provela u Kući matici u Šibeniku gdje je bila vratarica. S bolovanja se vratila u dom u Trogiru gdje je radila do mirovine 1995. Od tada pa do svoje smrti bila je u našem samostanu u Podstrani gdje je pomagala raditi u našoj kuhinji sve dok je mogla.

            S. Tatjana bila je draga osoba, bezazlena i vrlo šaljiva. Sjećamo se duhovitih priča iz njezina života kojima nas je znala razveseliti i nasmijati. Sada se ona zasigurno veseli u nebu gdje više nema ni boli ni jauka ni tuge. 

  Hvala s. Tatjani na svemu lijepom i dobrom što je učinila za ljude u potrebi kao milosrdni Samarijanac, za njezinu vedrinu i dječju bezazlenost. Hvala joj za svjedočanstvo franjevačke malenosti i jednostavnosti. Neka joj dobri Bog bude nagrada za sve dobro što je posijala u mnogim ljudskim srcima i neka je primi u svoj zagrljaj.  

Sprovod s. Tatjane bit će u  subotu 27. ožujka u 13 sati na mjesnom groblju Ban u Podstrani. Nakon sprovoda bit će sveta Misa zadušnica u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja u Podstrani.