IZLET U PARK PRIRODE SUTIVAN NA OTOKU BRAČU

Na Braču, najvećem hrvatskom otoku maslina i mramora leži malo, pitomo i kao u bajci uspavano naselje Sutivan. To je jedno mirno i gostoljubivo mjesto koje putnicima nudi uživanje bez gužve, brzine i buke! Kraj uređenih šljunkovitih plaža, opija miris borovih šuma. Sutivan je jednako kao i otok Brač te cijela Dalmacija u povijesno doba prvo bio naselje Kletima u 3. st.prije nove ere, a još više Ilirima od 2.st. Na veliku radost i radoznalost djece i odgojiteljica DV BRAT SUNCE, PODSTRANA odlučili smo 03. svibnja posjetiti to predivno mjesto.

Vremenska prognoza nam nije išla u prilog, ali s vjerom da je dragom Bogu sve moguće, djeca su rekla kako će večer prije izleta nego li odu spavati, izmoliti Zdravomariju da nam Djevica Marija podari lijepo vrijeme.

Svanulo je prekrasno jutro, hvala dragom Bogu! Djeca su se pozdravila sa svojim roditeljima u trajektnoj luci u Splitu te krenula ususret avanturi. Ispred nas je bio dan prepun igre, smijeha, pjesme i druženja sa životinjama. Djeca su bila oduševljena mogućnošću hranjenja domaćih životinja te igrom na različitim spravama i zabavnim sadržajima unutar parka.

Umorni, ali radosna i ispunjena srca, pozdravili smo gostoljubive domaćine te se autobusom uputili prema trajektu u Supetru. Pjesmom smo pozdravljali putnike na trajektu ne krijući radost i ozarenost lica, idući ususret svojim roditeljima koji nas željno iščekuju u luci u Splitu.

Tihana Boban, odgojiteljica