KORIZMA U DV BRAT SUNCE U PODSTRANI

Vrijeme Korizme je vrijeme ozbiljnog kršćanskog  razmišljanja i odricanja. To su dani koji nas žele podsjetiti na vrijednosti u našem životu koje znamo lako zaboraviti.

Korizma je izvanredna prilika da te vrijednosti ponovno u nama ožive. Vrijeme kada treba zastati, kada svaki pojedinac treba ući u svoje srce i vidjeti što je sve unutra, što se sve u njemu skupilo, što je sve u našim mislima, nakanama i djelima. Postom, odricanjem i molitvom htjeli smo doći bliže Bogu, htjeli smo staviti Boga u središte našeg života kako bi sve ostalo u našem životu došlo na svoje pravo mjesto.

Ovo korizmeno vrijeme, u DV Brat sunce u Podstrani, iskoristili smo za prikupljanje novca za izgradnju misije Gospe Fatimske-Naawanatu, biskupija Moroto-Uganda. Sav prikupljeni novac uplatili smo našem misionaru don Jakoslavu Baniću. Zahvalni smo svim roditeljima i djeci koji su pružili ruku prijateljstva  koja gradi ljepši i sigurniji svijet dostojan svakog djeteta. Njihova otvorena i plemenita srca tako su postala dio priče o ljubavi i humanosti koja omogućuje sretnije djetinjstvo i pruža svjetliju budućnost. Hvala od srca svima koji suosjećaju i nesebično pomažu!

Nikolina Mandić, odgojiteljica