LJETNA PROSLAVA (SOMMEFEST) U HKŽ MÜNCHEN

Hrvatska katolička župa München proslavila je nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, svoju tradicionalnu ljetnu proslavu – Sommerfest župe u nedjelju, 17. srpnja  u dvorištu Hrvatskog Doma (Schwanthalerstraße 96, 80336 München) za sve hrvatske vjernike. Proslava je počela Obiteljskom svetom misom, koju je u Kapeli bl. A. Stepinca  predvodio župnik i voditelj ove velike Hrvatske zajednice u Njemačkoj fra Petar Klapež, i trajala je sve do večernjih sati.

     Veliki broj mladih obitelji, koji su zajedno sa školskom i predškolskom djecom sudjelovali na euharistijskom slavlju, ostali su u dvorištu pod šatorima na druženju uz zajedniči ručak i ukusne delicije  koje je ove godine organizirao i pripremio Mario Bilokapić. 

     Kako bi pomogli  roditeljima da što opuštenije  sudjeluju  na slavlju članovi Frame HKŽ München su organizirali radionice crtanja i igara za djecu. Također su pomagali na izdavanju sladoleda i kolača kako za najmlađe tako i za starije uzraste. Tijekom cijelog dana u dvorište župe pristizali su novi i novi župljani. 

     U poslijepodnevnim satima počeo je bogat kulturno-zabavni program koji je vodio Boško Marić. U programu su nastupili: dječji zbor Hrvatski slavuji i Orkestar djece i mladih  s voditeljicom s. Nikolinom Bilić; Zbor mladih HKŽ München svoditeljima Annom Bagarić, Josipom Marković i s. Nikolinom te folklorne skupine (Bijeli golubovi od 3 – 6 godina, voditeljica: Marija Šibenik; Bijeli golubovi od 2.- 6. razreda, voditeljice: Anna Franjko i Viktorija Blažić; Folklor Mladost, voditeljice: Slavica Tavra i Lidija Drvodelić;  Folklor Bijele ruže, voditeljice: Anna Franjko i Viktoria Blažić i Folklor Fra Andrija Kačić Miošić, voditeljice: Ivana Pušić i Jelena Kovač). Ove je godine, na inicijativu fra Petra, po prvi puta organiziran  i dječji festival Mikrofon je vaš sa stručnim žirijem s. Nikolinom Bilić, Marijom Dovranić i Lidijom Papković. Na festival se prijavilo četrnaestero djece i mladih do osmog razreda koji su svaki pojedinačno izveli po dvije skladbe – duhovnu i svjetovnu. 

     Na kraju kulturno-zabavnog programa svim prisutnim izvođačima, njihovim voditeljima, članovima župnog vijeća, odboru za proslave, volonterima, ton majstorima kao i svim ostalim sudionicima ljetne fešte zahvalio je župnik fra Petar Klapež. 

     Poslije nastupa župnih skupina sve okupljene zabavljala je, do polaska kućama, grupa pjevača i svirača sastavljena  od  članova  Zbora mladih  i Klape Croatia HKŽ München. 

s. Nikolina Bilić