MOLITVA I BLAGOSLOV ZA USPJEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE U VODICAMA

U ponedjeljak, 4. rujna 2023. sve škole u Hrvatskoj  započele su novu školsku 2023./2024. godinu. Svaki početak u našem životu je novi izazov i prilika da počnemo ispočetka. 

Tako i naši učenici na početku nove školske godine odluče da će biti marljivi u učenju i izvršavanju svojih školskih obveza. Da bi smo svoje odluke mogli provesti u svakodnevnom život, ne možemo sami, jer smo slabi i popustljivi u odnosu prema sebi samima, potrebna je Božja pomoć. Zato je pohvalno i dobro da mnoge škole u Hrvatskoj prvi dan  nastave započnu molitvom.

Tako je i naša osnovan škola u Vodicama prvi dan nastave započela s molitvom za Božji blagoslov. Ujutro je naš župnik don Franjo Glasnović došao u školu i molio  blagoslov za naše prvaše i zaželio mi radosne dane u školi.

Nakon zadnjeg nastavnog  sata naši učenici, zajedno s ravnateljicom Ivanom Mikulandrom, učiteljima, vjeroučiteljima i roditeljima došli su u župnu crkvu Našašća svetog križa da mole Božji blagoslov. Službu riječi, uz molitvu za sedam darova Duha Svetoga, predvodio je župnik don Franjo Glasnović. Crkva je bila ispunjena dječjim glasovima koji su moli i pjevali „Izlij Duha svoga obnovi sve nas..!“

Vjerujemo da će Bog izliti Duha Svetoga na cijelu našu školu i lijepu nam Domovinu, kako bi svi zajedno i učenici i roditelji i nastavnici mogli izvršiti i ispuniti svoje dobre odluke. Ali zapamtimo „Bez božanstva Tvojega čovjek je bez ičega tone sav u crnom zlu…“ (himan Duhu Svetom). Zato dragi učenici, roditelji, nastavnici:

„Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi!“ (Ps 37,5)
s. Klara Pavlović

(preuzeto: https://www.infovodice.com/)